PRÁCE 🧰

Nabíjecí stanice PRE pro elektromobily

30. 5. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Elektromobilita Nabíjecí stanice Rádce motoristy Vše o elektromobilitě Vše o nabíjecích stanicích Nabíjecí stanice od společností

Trojka na trhu mezi operátory s energiemi ukusuje významný podíl z celkového koláče znázorňujícího počet nabíjecích stanic v Česku. Proto se na služby v oblasti dobíjení elektroaut od tohoto distributora energie podíváme podrobněji.

Dobíjecí stanice pro elektromobily od PRE

Druhá v počtu nabíjecích stanic pro elektroauta

Podle Ministerstva průmyslu a obchodu měl k poslednímu dni roku 2020 z celkového počtu 1 516 dobíjecích bodů nejvíce ČEZ. Konkrétně 254 nabíjecích bodů a podíl 35 % z celku. Pražská energetika (PRE) je hned druhá se 195 dobíjecími stanicemi a 26 %. Pokud potřebujete vědět, kde konkrétně se jednotlivě nabíječky nacházejí, poskytuje PRE mapu a na stejné stránce jsou i odkazy na aplikaci do smartphonu. Mimochodem appka patří k jedněm z těch povedenějších.

Z pohledu elektromobilisty má PRE význam hlavně pro ty, kteří se nejčastěji pohybují v Praze. Tam se to nabíjecími stanicemi PRE jen hemží a dá se tak s autem na baterky velmi dobře existovat i bez přístupu k domácí zásuvce. Firma hojně využívá budovy trafostanic, které jsou snadno k poznání díky svému specifickému zbarvení do tmavě modra.

Cena nabíjení u tohoto distributora

Cenově vychází nabíjení u PRE relativně levně a člověk tak nemusí tolik počítat, jako třeba u ČEZu, který má podivně odstupňované tarify. Za kWh střídavého proudu si řeknou pětikačku, u výkonnější nabíjecí stanice (50 až 75 kW) to vyjde na šest korun a ultrarychlé dobíjení (150 kW a více) stojí osm korun za jednu kilowatthodinu. Pokud jste zákazníkem a máte již smlouvu s alespoň jednou firmou ze Skupiny PRE, odečtěte si z uvedených cen korunu. Kompletní ceník naleznete opět na webu.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články