PRÁCE 🧰

Mytí auta v zimě a jak na to

11. 11. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Víte, že i v zimě si auto zaslouží čas od času umýt? A že to není jen z kosmetických důvodů?

Mytí auta v zimě

Bez kontaktu je to lepší

Když potřebuji nafotit testovaný vůz, obvykle zajedu na klasickou bezkontaktní myčku, kde do automatu naházím sto korun, za což se mi podaří víceméně obstojně auto uvést do nějakého vizuálně akceptovatelného stavu. Vyhýbám se kartáčovému a prakticky jakkoliv kontaktnímu mytí, protože to zkrátka už z principu nemůže být k laku tak šetrné, jako mytí bezkontaktní.

Přípravky pro předmytí vozu

Mytí auta v zimě

Pravidelné mytí auta v zimě

A víte, že možná důležitější než v létě, je starat se o čistotu auta v zimě? Sůl, kterou se posypávají silnice je totiž agresivní a způsobuje poměrně rychlou korozi kovových dílů, zejména podvozku. Ve výsledku se péče o podvozek majiteli vrátí na delší životnosti jeho dílů. To je stará pravda a proto se nebojte ani za mrazu zajet na myčku a podvozek aspoň trochu opláchnout. Na to vám stačí minuta času s hadicí v ruce. Sůl a zimní břečka ale vytváří i nepěkné mapy na lakovaných plochách a na sklech. Ideální tak je umýt pořádně celý vůz třeba jednou za čtrnáct dní komplet šamponem.

Prověřuj, pak myj

Než se vypravíte na nějakou myčku, doporučuji přečíst si nejdřív zkušenosti ostatních s daným zařízením. Někteří provozovatelé subjektivně trochu šetří přidávanou chemií a výsledek pak není takový, jaký by měl být. Naprostou jistotou potom je pořídit si domů wapku a nějaký kvalitní mycí prostředek. Je to sice nákladnější, ale nejjistější cesta.

Zdroj médií: redakce.

Podobné články