PRÁCE 🧰

Chcete klasický Defender? Není problém, stačí si pro něj zajet do Polska

26. 4. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Nové Defendery procházejí náročnými testy, ale víte jak... Klasika je klasika. Jednoduchá technika, minimum elektroniky, extrémní odolnost a jednoduchá opravitelnost zkrátka mají své kouzlo.

Stará klasika v podání Land Rover Defender

Výsledek je fenomenální

Výroba nejnovější generace Defenderu byla zastavena již více, jak tři roky nazpět. Nový model by měl dle slov automobilky být náhradou více než dostatečnou, ale přesto se najde spousta těch, kteří by starý model za nic jiného nevyměnili.

Stará klasika v podání Land Rover Defender

Polská dílna boduje

Právě na takové řidiče míří polská dílna Land Serwis, která nabízí model z roku 2010 ve stavu prakticky nového vozu. Auto je stavěno na vyztuženém žebřinovém rámu, který Land Serwis jako jediná firma mimo Velkou Británii vyrábí. Staronový Defender se ale od série liší nejen vyztuženým rámem, ale třeba i odpružením, které přidá dalších 51 milimetrů světlé výšky. Změnou prošly i brzdy, které byly vyměněny za účinnější.

Detail tlumičů u kola automobilu Land Rover Defender

Motor dostal upravené rozvody a výfukový systém je nerezový. Komfort zvýší vylepšené odhlučnění, elektricky ovládaná okna nebo nezávislé topení. Cenovka startuje na cifře 59 900 eur, tedy asi 1,59 milionu korun. To za takovou legendu, která je v prakticky originálním stavu a s pár vylepšeními není zase tak moc.

Zdroj médií: Land Rover.

Podobné články