PRÁCE 🧰

Nový Land Rover Discovery Sport dostane tříválcový plug-in hybrid

23. 5. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Možná se vám zdá, že jde jen o facelift. Není tomu tak, nový Discovery Sport dostal totiž zcela novou platformu.

Nový Land Rover Discovery Sport

Design pokulhává

Nový základ se jmenuje PTA a jeho potřebu si vynutila možnost použití elektromotoru. Platforma je shodná s novým Evoquem, akorát je nad ní mohutnější karoserie. Designově se žádný velký posun nekoná, novinka akorát narostla o 3 milimetry do výšky a na délku naopak 2 ubyly. Automobilka udává, že tuhost karoserie vzrostla o solidních 13 %.

Nový Land Rover Discovery Sport

Ty největší změny se ale odehrály jinde. Základní diesel D150 není nic převratného, ale všechny ostatní verze už disponují hybridním pohonem, konkrétně se jedná o D180 MHEV a D240 HMEV, přičemž číslo za prvním písmenem označení udává výkon agregátu v koních. Kdo chce jezdit na benzín, sáhne buď po P200 MHEV nebo P250 MHEV. Do konce letošního dorazí i plug-in zážehový tříválec, o kterém se ale tisková zpráva podrobněji nezmiňuje.

Parkovací asistent vozu Land Rover Discovery Sport

Interiér? Ten jde vpřed

Další pokrok se odehrál v interiéru, kde je před řidičem velký displej o úhlopříčce 12,3" a nad středovou konzolí se tyčí další obrazovka o velikosti 10,25". Ani po stránce asistenčních systémů se Discovery Sport nenechá zahanbit. Hojně propagované průhledné kapoty budou výtečným pomocníkem v terénu, asistent couvání s přívěsem zase potěší ty, kteří často něco tahají. O komfort se starají adaptivní tlumiče s hydraulickými dorazy. Cenovka za základní verzi je 968 513 korun a v prodeji je nový Land Rover Discovery Sport už od včerejšího dne.

Pohled do interiéru automobilu Land Rover Discovery Sport

Zdroj médií: Land Rover.

Podobné články