PRÁCE 🧰

Muzeum auto veteránů: Jaké navštívit?

1. 10. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Kam na výlet

Láska k veteránům dokáže být velká, bohužel finanční zatížení už tolik ne. Pokud tedy nemáte peněz nazbyt, tak jistě oceníte návštěvu nějakého muzea, kde se na tyto exponáty můžete podívat.

Muzea veteránů

Během letní sezóny je vhodné si ohlídat veteránské výstavy, případně "závody", kde můžete vidět historická vozidla přímo v akci. Nicméně ani během roku nemusíte zoufat, protože stačí navštívit muzea, která schraňují vzácné i méně obvyklé stroje pod svou střechou. V České republice jich naleznete několik, a tak se stačí vydat tam, kam vás táhne srdce.

Muzeum sportovních vozů Lány

Ještě před lety jste mohli navštívit, coby kamenem dohodil od domova prezidenta republiky, expozici vozů. Bohužel skutečnost se stala realitou a muzeum se zrušilo. Je to škoda, neboť na prostoru o dvou patrech bylo k vidění opravdu hodně zejména ze závodní a sportovní oblasti automobilového světa.

Muzeum veteránů Nová Bystřice

Jedná se o největší muzeum na našem území, které se stalo domovem pro americké a předválečné vozy. Navíc už atmosféra uvnitř vás zcela pohltí a přenese o několik desítek let zpět v čase, protože všechny vystavené exponáty se nacházejí v industriální textilce. Muzeum je tak rozděleno na devět sálů podle témat. Do nich bylo rozděleno 50 unikátních aut. Vstupenka pro dospělé stojí 150 korun, ta snížená je za 130 korun.

Veteráni Litvínov

Na ne zrovna velké ploše nádražní budovy se nachází několik aut a také jejich komponentů, a tak při návštěvě nezapomeňte koukat i po stěnách a stropu. Výhodou je, že se složení stále mění, a tak přijdete-li několikrát, budete moci vidět jiná auta než předtím. Vstupné je dobrovolné.

Muzeum motorismu Znojmo

Při návštěvě tohoto muzea se hodně nachodíte, a tak to berte v potaz, protože výstavní plocha se rozkládá na 1500 m2. Kromě předválečných aut jsou k vidění především staré motocykly. A tak to zde ocení spíše vyznavači jednostopých strojů. Nicméně kochat se můžete i parním strojem nebo třeba benzínovou pumpou. Rovněž tu naleznete největší sbírku heverů v Česku. K prohlédnutí jsou i staré řidičské průkazy nebo jiné tiskoviny. Vstupné je 100 korun.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články