PRÁCE 🧰

Kde koupit motorové oleje v okolí Ostravy

29. 1. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat olej Koupě oleje Kde pořídit oleje Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Maziva jsou jednou z nejdůležitějších tekutin, které se ve voze nacházejí. Na trhu jich existuje velké množství, a tak si každý může vybrat tu svou pravou značku.

Motorové oleje Ostrava

Články na téma kde koupit motorový olej:

  1. Motorové oleje Ostrava - právě čtete
  2. Motorové oleje Praha
  3. Motorové oleje Brno

Ve zkratce motorové oleje

Jestliže vlastníte automobil, je jasné ,že jste někdy o motorovém oleji slyšeli. Ať už jej měníte sami, nebo dáváte raději přednost autoservisu, v každém případě jeho výběr není na místě podceňovat. Jedině kvalitní mazivo se může postarat o bezstarostný provoz auta. Navíc pokud přidáte žádaná aditiva pro oleje, můžete výrazně vylepšit vlastnosti a prodloužit životnost agregátu. Vždy by se měl používat takový olej, který předepisuje výrobce.

Vlastnosti motorových olejů

Největší benefity by se daly shrnout do tří zásadních bodů. Je to snížení tření, čistění motoru a chlazení. Některá maziva a specifické funkce, kterých se dosahuje právě přidáním aditiv. Mohou tak chránit jednotlivé komponenty v agregátů tím, že na povrchu vytvoří tenký ochranný film. Ten pak zajišťuje lepší funkčnost a především brání většímu opotřebovávání a tření. 

Při výběru správného maziva je důležitá jeho viskozita. Pokud je olej moc tekutý není to žádoucí, stejně tak není žádoucí, když má konzistenci příliš hustou a tím vzniká tedy větší odpor při tření.

Značky motorových olejů

Mezi nejlepší motorové oleje napříč recenzemi od uživatelů a nezávislých testů patří tito výrobci: Mobil, Castrol, Valvoline, Liqui Moly, a další. Samozřejmostí je dodržování označení, tedy kupovat jen to, co káže výrobce.

Nejžádanější značky motorových olejů

Kde maziva pořídit

Nejvhodnější variantou pro koupi je přímo stránka výrobce daného maziva a s následným dodáním poštou. Nicméně se můžete podívat i na eshopy, které nabízejí různé produkty. Kdo raději nakupuje v kamenném obchodě, měl by zavítat do prodejen autodílů, kterých se v Ostravě nachází sice jen pár, ale mají dle uživatelů dobré hodnocení. Raději zapomeňte na nákup v supermarketech, kde se často prodávají výrobky neznámých výrobců, které nemusejí splňovat všechny normy a maziva nemusí být tak kvalitní, jak by agregát potřeboval. Stejně tak není zrovna výhodné kupovat oleje na benzínkách, kde jsou obvykle mnohem dražší než v klasickém obchodě. Pro čerpací stanice platí pravidlo - nákup jen v opravdu velké nouzi!

A pokud se vám nechce složitě vyhledávat produkty ve vyhledávači, pak můžete použít náš vyhledavač produktů, ve kterém snadno naleznete nejrůznější nabídky motorových olejů.

A pokud patříte mezi motoristy, kteří se neradi zašpiní nebo raději dají přednost profesionálům při pravidelné výměně oleje, pak se mrkněte na autoservisy v okolí Ostravy, kde vám daný úkon rádi udělají.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články