PRÁCE 🧰

Kde můžete sehnat motorové oleje v Brně

31. 1. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat olej Koupě oleje Kde pořídit oleje Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Motorové oleje jsou důležitou součástí motorů. Je vhodné kupovat ty kvalitní a stejně tak je nutné znát, kde je můžete pořídit.

Motorové oleje Brno

Články na téma kde koupit motorový olej:

  1. Motorové oleje Ostrava
  2. Motorové oleje Praha
  3. Motorové oleje Brno - právě čtete

Motorové oleje - co to vlastně je

Mazivo patří mezi nejdůležitější kapaliny, které proudí motorem. Účelem motorových olejů tedy je, aby se postaraly o bezstarostné mazání a nenamáhavé tření součástek o sebe. Pokud by oleje bylo málo nebo by se použil nekvalitní, je možné, že se s tím zadělá na pořádný problém, který následně bude stát spoustu peněz. Proto nepodceňujte pravidelné intervaly výměny oleje - které je buď jednou ročně nebo každých 15 tisíc kilometrů.

Výměnu můžete zkusit provést doma, pokud už jste to někdy dělali nebo to raději svěřte do rukou odborníkům v autoservisech, které používají při práci kvalitní maziva. Pokud budete motorový olej kupovat sami, pak se vždy řiďte tím, co předepisuje výrobce, protože použitím buď méně tekutého nebo více tekutého může vést v obou případech k problémům. Kdo používá oleje, měl by zvážit použití i aditiv. Ta mohou výrazně zlepšit vlastnosti maziva a prodloužit tím životnost agregátu.

Nabídka motorových olejů skladem

Značky motorových olejů

Na trhu se objevuje velké množství výrobců olejů, a tak si každý motorista jistě vybere. Samozřejmě kromě složení se lidé mohou orientovat i podle ceny, který by ale neměla být hlavní prioritou při výběru.

Mezi výrobce mezi patří třeba: Mobil, Castrol, Valvoline, Liqui Moly, a další. 

Vlastnosti motorových olejů

To, že se motorový olej musí používat, má své opodstatnění. Bez něj by agregát nefungoval a prakticky vydržel jen velmi omezenou dobu. Vzhledem k tomu, že se jedná o jednu z nejvíce namáhaných částí v autě. Kvůli tomu samozřejmě potřebuje i odpovídají péči. Používáním kvalitního maziva si zajistíte ochranu motorového ústrojí. Olej rovněž zajistí nižší tření součástek o sebe a tím i jejich ochranu. V některých případech umí čistit soustavu, případně ji chladit.

Pokud se do maziva přidají i vhodně vybraná aditiva, pak se tyto vlastnosti zvyšují. Aditiva jsou vhodná také proto, že na povrchu citlivých součástek motoru vytvoří speciální tenkou vrstvu, která plní roli ochrany a tím prodlužuje životnost. Velmi často tak přísady pomáhají při studených startech a nebo při snižování spotřeby, případně při zvýšení výkonu. 

Jediné, co byste měli opravdu kontrolovat a dávat si na to pozor, je viskozita maziva - tedy jeho hustota. Není žádoucí, aby olej byl příliš hustý, protože by se v procesu vytvářel velký odpor a tím by byly části více namáhány, ale zároveň se nehodí, aby byl olej moc tekutý, protože by hned stekl pryč.

Kde maziva koupit

Jestliže se vám nechce složitě hledat správný obchod, pak je nejjednodušší kliknout na stránky výrobce, od kterého chcete mazivo kupovat. Přes e-shop pak koupíte daný produkt. Někdy se ale vyplatí nenakupovat přímo z oficiálních stránek a využít jiné větší eshopy, které produkt mohou nabízet za lepší cenu. Nákup pak přijde poštou, tak nezapomínejte, že k ceně bude potřeba připočítat ve většině případů i poštovné. 

Pokud už to hoří, a mazivo potřebujete okamžitě, pak můžete zkusit variantu běžných kamenných obchodů, zejména těch, kde prodávají autodíly. V Brně a v okolí jich najdete hned několik, a tak se stačí jen podívat na mapu, který je vám nejblíž. 

Nákup v supermarketech se příliš neodporučuje, protože zde prodávají produkty méně kvalitní od neznámých výrobců. Pokud máte poměrně nové auto, tak to určitě neriskujte. A co se týká poslední záchrany v podobě čerpací stanice, tak zde nakupujte opravdu jen v nejvyšší nouzi, protože oni ví, že to potřebujete a nebojí se cenu několikanásobně navýšit.

A pokud se vám nechce složitě vyhledávat produkty ve vyhledávači, pak můžete použít náš vyhledavač produktů, ve kterém snadno naleznete nejrůznější nabídky motorových olejů.

A pokud patříte mezi motoristy, kteří nechtějí nic řešit a dají přednost odborníkům při pravidelné výměně oleje, pak se mrkněte na autoservisy na území Brna.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články