PRÁCE 🧰

Motorové oleje Praha

30. 1. 2020 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat olej Koupě oleje Kde pořídit oleje Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Mazivo je důležitou kapalinou pro správné fungování agregátu. Pokud se používá to nesprávné může to znamenat v budoucnu velký problém. Naštěstí existuje velké množství výrobců, a tak si vybere každý.

Motorové oleje Praha

Články na téma kde koupit motorový olej:

  1. Motorové oleje Ostrava
  2. Motorové oleje Praha - právě čtete
  3. Motorové oleje Brno

Ve zkratce motorové oleje

Jako majitel auta jste se jistě už s pojmem motorový olej setkali. Jeho používání je nutné pro správnou funkčnost motoru, bez něj byste se mohli připravit na velkou finanční zátěž v podobě různých oprav a pokud by nedej bože došlo k zadření motoru, byla by to zřejmě poslední hodinka pro agregát. Pravidelná výměnu maziva můžete provést doma, pokud jste to ale nikdy nedělali, pak je vhodné se svěřit raději do rukou odborníků v autoservisech.

Při výběru maziv proto nezapomínejte na jejich kvalitu, za zvážení stojí i používaní aditiv určených do olejů. Ta mohou výrazně vylepšit vlastnosti maziva a prodloužit životnost agregátu. Vždy byste měli používat takový olej, který předepisuje výrobce.

Vlastnosti motorových olejů

Každé kapalina, která se v autě používá má určité benefity. Mezi ty olejové patří především ochrana motorového ústrojí. Agregát je totiž komponenta, která je v autě nejvíce namáhaná, a tak potřebuje určitou péči. Při pravidelném používání kvalitního maziva tak můžete zajistit nižší tření součástek o sebe, čistění soustav a také její chlazení. Při používání aditiv se tyto vlastnosti zvyšují a navíc přináší další benefity, které posilují samotnou funkčnost komponent, ale také zvyšují jejích životnost. Aditiva totiž vytváří na povrchu citlivých součástek tenký ochranný film, který brání právě opotřebovávání a vyššímu tření. Tyto filmy mohou také výrazně pomáhat při studených startech.

Při výběru správného maziva si dávejte pozor na viskozitu. Pokud je hustota olej příliš tekutá, není to žádoucí, stejně tak není úplně vhodné, když je konzistence příliš hustá, protože tím vzniká větší odpor a celý proces tření je obtížnější a to může vést k dalším problémům v útrobách motoru.

Značky motorových olejů

Na trhu můžete najít víceméně známé i neznámé výrobce motorových olejů. Mezi ty nejlepší napříč recenzemi od uživatelů a nezávislých testů patří tito výrobci: Mobil, Castrol, Valvoline, Liqui Moly, a další. Samozřejmostí je nejen vhodný výběr výrobce, ale také dodržení označení, tedy kupovat jen to, co káže výrobce.

Vybírejte motorové oleje v nabídkách e-shopů

Kde maziva pořídit

Nejjednodušší cestou, jak se ke svému mazivu dostat, je jít na stránky výrobce a přes ně produkty objednat. Ty následně přijdou poštou. Nakupovat lze i přes větší eshopy, které mají možnost uložení produktu v boxech po celém městě, a tak nemusíte čekat několik dní, než to přijde. Pokud ale potřebujete mazivo rychle, pak se můžete podívat do kamenného obchodu - přesněji do prodejen autodílů. V Praze se takových obchodů nachází samozřejmě velké množství, proto shánění maziv bude o něco lehčí než na malém městě.

Co se týká nákupu v supermarketech, tomu bychom se raději vyhnuli, protože na pultech se nemusíte setkat se zrovna kvalitními produkty, spíše se bude jednat o neznámé výrobce. Podobná situace se týká nákupu maziva na čerpacích stanicích, kde často nemají všechny druhy olejů, ale především je mají třikrát dražší než v běžném obchodě.

A pokud se vám nechce složitě vyhledávat produkty ve vyhledávači, pak můžete použít náš vyhledavač produktů, ve kterém snadno naleznete nejrůznější nabídky motorových olejů.

A pokud patříte mezi motoristy, kteří se neradi zašpiní nebo raději dají přednost profesionálům při pravidelné výměně oleje, pak se mrkněte na autoservisy na území Prahy, kde vám daný úkon rádi udělají.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články