PRÁCE 🧰

Letní pneumatiky 225/40 R18 a výsledky v testech AutoZeitung

23. 3. 2023 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy letních pneu Testy pneu dle roků Rádce motoristy

Každý rok jsou na trh uvedeny nové modely pneumatik. Výběr správné pneumatiky je pro bezpečnou a pohodlnou jízdu nezbytný, ale s množstvím dostupných možností a různými cenovými kategoriemi se může stát výběr správné pneumatiky pro vaše vozidlo složitým úkolem.

Test letních pneu 225/40 R18 2023

Články na téma testy letních pneumatik dle rozměru R18:

  1. Test letních pneumatik 245/55 R18
  2. Test letních pneumatik v rozměru 225/45 R17 + R18
  3. Test letních pneu 225/40 R18 AutoZeitung - právě čtete

Proto jsou nezávislé testy pneumatik důležité, protože vám poskytnou přehled o vlastnostech jednotlivých pneumatik a pomohou vám vybrat tu nejlepší. V tomto článku se zaměříme na nezávislé testy letních pneumatik a poskytneme vám přehled nejlepších pneumatik na trhu v roce 2023 včetně výsledků z nezávislých testů, které vám mohou pomoci při výběru správných pneumatik.

Letní pneumatiky jsou určené pro použití v teplých letních měsících, kdy jsou teploty nad 7 stupňů Celsia. Oproti zimním pneumatikám mají letní pneumatiky tvrdší směs, která lépe odolává opotřebení a má lepší odvod tepla, což zlepšuje výkon pneumatiky a prodlužuje její životnost. Přezouvání zimních pneumatik na letní probíhá obvykle mezi březnem a květnem, kdy je snížené riziko sněhových srážek a náledí, zpravidla platí, že letní pneumatiky by měly být na vozidlech namontovány nejpozději do konce dubna.

I když pro daný rozměr ještě nejsou k dispozici nejnovější testy, stále máme možnost porovnat starší verze. Obvykle se výsledky testů příliš neliší a pneumatiky z testu z roku 2021 by měly být stále dobrou volbou i v roce 2023. Samozřejmě, každý řidič má své preference, a pokud je zvyklý na určitou značku pneumatik, není důvod proč ji měnit. Tento test je od německého magazínu AutoZeitung.

Pneumatiky o rozměru 225/40 R18 se obvykle používají na sportovních a výkonných automobilech vyšší třídy, jako jsou například Audi A3 a S3, BMW 3 série, Mercedes-Benz C třídy, Ford Focus RS, Honda Civic Type R, Nissan 370Z, Porsche Boxster, Subaru BRZ, Volkswagen Golf R nebo Subaru WRX STI. Tyto vozy jsou často vybaveny většími koly, která potřebují pneumatiky s menším profilovým číslem pro dosažení lepšího výkonu a vzhledu.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

První místo obsadily pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5. Podle recenzí uživatelů jsou pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 velmi dobře hodnoceny. Zákazníci oceňují vynikající jízdní vlastnosti na suchu i mokru, vysokou úroveň komfortu a tichou jízdu. Dále jsou chváleny za svou trakci a brzdnou vzdálenost, přičemž někteří uživatelé zaznamenali i snížení spotřeby paliva. Mezi negativní komentáře patří vyšší cena v porovnání s jinými modely a rychlé opotřebení na vozidlech s vyšším výkonem. Pneumatiku v rozměru 225/40 R18 je možné pořídit v průměru za 2 450 korun.

Continental PremiumContact 6

Continental PremiumContact 6 je vysoce výkonná letní pneumatika, která byla představena v roce 2017 jako nástupce modelu PremiumContact 5. Tato pneumatika byla navržena tak, aby poskytovala vynikající výkon v oblasti bezpečnosti, pohodlí a úspory paliva. Uživatelé pneumatik Continental PremiumContact 6 hodnotí tuto sérii jako velmi kvalitní a spolehlivou. Mezi nevýhody se občas uvádí vyšší cena a méně komfortní jízda na nerovných površích. Nicméně většina uživatelů je s touto sérií pneumatik Continental velmi spokojena a doporučuje ji dál. Pneumatiku Continental PremiumContact 7 je možné zakoupit v průměru za 2 540 korun.

Pirelli P ZERO PZ4

Pneumatika Pirelli P ZERO PZ4 je vysoko v žebříčku nejlepších pneumatik na trhu a umístila se na třetím místě. Tato pneumatika je vhodná pro sportovní a výkonné vozy a nabízí vynikající výkon na suchu i na mokru. Pneumatika Pirelli P ZERO PZ4 byla vyvinuta s technologiemi závodních pneumatik, což zajišťuje vysokou přilnavost a kontrolu vozu i při velké rychlosti. Díky speciální směsi gumy je také odolná proti opotřebení a nabízí delší životnost. Je možné si ji pořídit v rozměru 225/40 R18 v průměru za 2 630 korun.

Hankook Ventus S1 evo3 K127

Na devátém místě z celkových 10 skončila i pneumatika střední třídy Hankook Ventus S1 evo3 K127. Podle uživatelských recenzí a hodnocení na různých webových stránkách mají pneumatiky Hankook Ventus S1 evo3 K127 velmi dobré hodnocení. Uživatelé chválí především vynikající výkon na suchu i mokru, vysokou přilnavost a přesné řízení. Dále jsou oceněny i nízké hladiny hluku a komfort jízdy. Mezi mínusy jsou někdy uváděny vyšší náklady na pořízení a možná menší životnost pneumatik. Pneumatiku je možné v daném rozměru pořídit v průměru za 2 100 korun.

Barum Bravuris 5HM

Alternativou v ekonomické třídě může být například pneumatika Barum Bravuris 5HM. Ta se objevuje v některých nezávislých testech a obecně má pozitivní hodnocení. Například v testu německého automobilového klubu ADAC v roce 2019 se umístila na 8. místě ze 16 testovaných pneumatik rozměru 205/55 R16. Hodnocena byla jako "dobrá" (2,4) v kategoriích mokrého a suchého brzdění, odvětrání a spotřeby paliva, a jako "uspokojivá" (3,1) v kategorii aquaplaningu. V jiných testech se Barum Bravuris 5HM také umístila relativně dobře, s důrazem na dobrý poměr výkonu a ceny. Pneumatiku v rozměru 225/40 R18 lze pořídit v průměru za 1 800 korun.

Testované letní pneu 225/40 R18 pro rok 2023

Výsledky testu letních pneu v rozměru 225/40 R18 AutoZeitung 2021

Tabulka s výsledky testu AutoZeitung 2021
MístoZnačka dezénuHodnocení
1.Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5Nízká spotřeba, tichá jízda
2.Continental PremiumContact 6Nízká spotřeba, tichá
3.Pirelli P Zero PZ4Skvělý výkon na mokru i při brzdění
4.Michelin Pilot Sport 4Technologie "Dynamic Response"
5.Falken Azenis FK510Příkladná na mokru
6.Nokian PowerproofHodnoceny jako kvalitní, bezpečné a spolehlivé 
7.Maxxis Victra Sport 5Sportovní, výkonná, účinná přilnavost
8.Dunlop SP Sport MAXX RT2Výkonná, sportovní, přilnavá
9.Hankook Ventus S1 evo3 K127    Vysoká přilnavost, vysoký kilometrový nájezd
10.Nexen N'Fera SportVýkonná, bezpečná
Zdroj info: AutoZeitung, ADAC.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články