PRÁCE 🧰

Kupní smlouva na přívěsný vozík

17. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Víte, co všechno musí obsahovat kupní smlouva v případě, že kupujete přívěsný vozík? Poradíme vám, jak vytvořit neprůstřelnou kupní smlouvu a poskytneme její vzor.

Kupní smlouva na přívěsný vozík

Články na téma přívěsné vozíky:

  1. Sazba silniční daně za přívěsný vozík
  2. Kupní smlouva na přívěsný vozík - právě čtete
  3. Přívěsný vozík za auto: Podle čeho vybírat?
  4. Výběr přívěsného vozíku za auto

Víte, kolik je papírování při koupi ojetého automobilu? A víte, že v případě koupě přívěsného vozíku tomu bohužel nebude jinak? Podpisem smlouvy, připojením vozíku to bohužel vůbec nekončí. Co však taková kupní smlouva na přívěsný vozík musí obsahovat.

Smlouvu byste vždy měli mít ujednanou písemně. Na ústní domluvu většinou nikdo čistě nehraje a i když to může být váš skvělý přítel po mnoho let, doporučujeme vždy sepsat alespoň na kus papíru. Taková smlouva musí obsahovat:

  • Smluvní strany - prodávajícího i kupujícího - jméno, příjmení, rodné číslo, adresu a číslo občanského průkazu 
  • Předmět smlouvy - co je převáděno - specifikace přívěsného vozíku - jeho registrační značka, identifikační číslo vozidla neboli VIN, číslo technického průkazu, datum první registrace (rok výroby), barva, poslední udělaná technická kontrola atd.
  • Práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího - prodávající nezamlčel žádnou závadu a předává vlastnické právo k vozíku kupujícímu za dohodnutou cenu
  • Kupní cenu - je vždy vhodné kromě čísla (například 5800 Kč) uvést také cenu slovně (pět tisíc osm set korun)
  • Datum, místo a podpisy obou stran

S vozíkem se pak jako kupující musíte vydat na evidenční kontrolu. K tomu budete potřebovat velký technický průkaz. Na evidenční kontrole se ale připravte na to, že s vozíkem budete muset nejspíš couvat (není to ale pravidlem). A s vozíkem se couvá jinak než s obyčejným autem. Proto je důležité si to před tím alespoň vyzkoušet.

Kupní smlouvu si samozřejmě můžete sami upravovat - doplňovat nebo ubírat body tak, aby vám to vyhovovalo. Pokud si nejste jistí, jak s psaním kupní smlouvy začít, můžete použít naši kupní smlouvu na přívěsný vozík - vzor zdarma.

Zdroj info: Zákony, Smlouvy Právní linka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články