PRÁCE 🧰

Na co si dát pozor při koupi obytného vozu

28. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Nákup obytného vozu je velký krok. Váš nový dům na kolečkách by měl splňovat všechny vaše požadavky na vybavení i prostor a zároveň byste se v něm měli cítit dobře. Jedině tak si všechny společné cesty skvěle užijete.

Koupě obytného vozu: Na co si dát pozor?

Články na téma koupě karavanu nebo obytného vozu:

  1. Koupě obytného vozu: Na co si dát pozor? - právě čtete
  2. Koupě nového nebo ojetého karavanu: Tipy, jak na to
  3. Koupě karavanu nebo obytného vozu bez komplikací
  4. Vyplatí se koupit nebo půjčit karavan nebo obytný vůz?

Koupě obytného vozu, jak začít?

Před výběrem konkrétního modelu obytného vozu byste si nejdřív měli říct, co od něj očekáváte. Důležitým parametrem je hlavně počet míst. Pokud máte početnou rodinu, měli byste si dát pozor, aby měli všichni kde spát i sedět. Důležité je také to, kam s vozem plánujete jezdit a v jakých ročních obdobích. Pokud například budete jezdit na lyže, můžete mít pod sjezdovkou vlastní základnu. Nicméně budete potřebovat bezpečně uložit lyže na cestu. Podobně to bude i v případě, že budete vyrážet na cyklo výlety.

Na co si dát pozor při koupi nového obytného vozu

Pokud si plánujete koupit zbrusu nový obytný vůz, měli byste mít na zřeteli jeho cenu. Je třeba si ověřit, že za cenu, kterou zaplatíte, dostanete vůz s výbavou, kterou chcete a potřebujete. Dobré je si ověřit i vhodné uspořádání vozu. Bez toho by mohlo být vaše fungování v obytném voze komplikovanější.

Ohlídat byste si měli i dodací dobu. Není nic horšího, než když si naplánujete perfektní dovolenou v novém domku na kolečkách a ten v den odjezdu nebude k dispozici. Proto je dobré vybírat nové obytné vozy u značky, které můžete věřit.

Na co si dát pozor při koupi ojetého obytného vozu

Při výběru ojetého obytného vozu byste si měli dávat pozor na věci, které by vám prodávající mohl (úmyslně nebo neúmyslně) neprozradit. Některé části by mohly být používáním opotřebované více, než se na první pohled může zdát. Zkontrolovat byste měli kastli i podvozek auta. Ohlídat byste si měli praskliny v plášti vozu. Těmi by vám se pak mohla do stěn i do vnitřku vozu dostat voda a způsobovat komplikace. Pokud máte možnost, je lepší nechat si stav obytného vozu zkontrolovat v odborném servisu. Projít byste si měli i interiér vozu. Je dobré znát jeho stav, nicméně drobné vady interiéru se dají vcelku jednoduše opravit.

Ojeté vozy můžete vybírat buď v Čechách, nebo i v zahraničí. Pokud chcete, můžete si pro ně zajet sami a dovézt si je domů. Nicméně existují i firmy, které obytné vozy ze zahraničí, často například z Německa, dovážejí. Musíte ale počítat s tím, že za tuto službu si připlatíte.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články