PRÁCE 🧰

Kde koupit nejlevnější naftu v tuzemsku?

14. 2. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Pohonné hmoty v současné době nepatří k nejlevnějším artiklům na trhu. Může za to hned několik faktorů. Naštěstí existují ještě místa, kde za naftu nenecháte celou výplatu.

Kde je nejlevnější nafta v ČR?

Články na téma cena nafty v ČR a zahraničí:

  1. Průměrná a aktuální cena nafty v Evropě 2021
  2. Kde je nejlevnější nafta v ČR? - právě čtete
  3. Cena nafty v Rakousku
  4. Cena nafty v Maďarsku

Při sledování cen pohonných hmot je důležité brát zřetel na to, v jakém místě nebo městě tankujete. Obecně dražší to bude ve větších městech, potažmo v Praze. Důležitá bude i volba značky čerpací stanice. V tomto ohledu se tedy jeví nejvýhodněji síť čerpacích stanic ONO, kde jak naftu, tak i benzín pořídíte za parádní ceny. Navíc se nemusíte bát, že by šlo o nějakou vadnou dávku.

Například v Praze se u stojanů čerpaček ONO prodává nafta zhruba za 31,90 korun, nicméně pokud natrefíte na špatnou benzínku a zajedete například na MOL nebo OMV na Jižní spojce, připlatíte si za naftu 6 korun navíc. Na druhé straně hlavního města u Zličína, pořídíte naftu za 35,60 korun. A podle všeho to vypadá, že se zatím zlevňovat nebude.

Kolem 35 korun zaplatíte i na čerpacích stanicích jinde po republice. V Brně u běžných čerpaček zaplatíte zhruba 33 korun, ale najdou se i takové čerpací stanice, kde se nebojí, si za jeden litr říct i 38 korun, zatímco u ONO to bude necelých 32 korun. Pokud se rozhodnete přeci jen tankovat přes tyto pobočky levnější naftu, je vhodné ji v brzké době projezdit. Takže pro běžné ježdění je to v pohodě, ale pokud auto odstavíte na zimu do garáže s plnou nádrží tohoto paliva, nemuseli byste na jaře zase nastartovat. Nicméně stále se jedná o nezávadnou naftu, jen je potřeba ji dříve spotřebovat.

Výhodněji mohou také tankovat lidé, kteří vlastní věrnostní kartičku, případně tu firemní. Pokud rádi své tankování plánujete, je vhodné se podívat na interaktivní mapu na stránkách Český benzín, kde naleznete přesné informace o výši ceny nafty i benzínu. V mapě by měly být zaznamenány všechny benzínky na území Česka.

Ceny napříč republikou jsou tedy dosti proměnlivé, a tak nelze očekávat, že všude a zejména na stejných pobočkách čerpacích stanic budou jedny a ty samé ceny.

Zdroj info: Český benzín.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články