PRÁCE 🧰

Cena nafty v Maďarsku - kolik stojí?

4. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Levné cestování autem

Cena nafty, kvůli invazi ruských vojsk na Ukrajinu, za poslední dobu rapidně vzrostla, ale v Maďarsku stále patří mezi nejlevnější.

Cena nafty v Maďarsku

Články na téma cena nafty v ČR a zahraničí:

  1. Průměrná a aktuální cena nafty v Evropě 2021
  2. Kde je nejlevnější nafta v ČR?
  3. Cena nafty v Rakousku
  4. Cena nafty v Maďarsku - právě čtete

V Maďarsku platila regulace cen pohonných hmot do 1 října 2022. Cena benzínu a nafty byla určena na 30 korun za jeden litr a platila pouze pro občany s maďarskými SPZ. Běžný turista zaplatil na čerpacích stanicích tržní cenu kolem 41 korun za litr, aby se nerozmohla benzínová turistika.

Chystáte se na letní dovolenou nebo služební cestu do zahraničí a máte cestu přes Maďarsko? Abyste ušetřili, je vhodné si naplánovat tankování předem. Cena nafty v Maďarsku od března roste, ale stále patří mezi ty nejlevnější v celé Evropě.

Cena nafty v Maďarsku

Pokud zvládnete přejet Slovensko bez tankování, vyplatí se vám to až v Maďarsku. Nabízí druhou nejnižší cenu nafty v Evropě, hned za Polskem. Za jeden litr nafty zaplatíte dnes 1,58 eur (39,10 korun). Pokud budete tankovat v hlavním městě Budapešti, za jeden litr zde zaplatíte stejnou cenu jako v České republice 1,81 eur (44,50 korun). 

Do Maďarska na jistotu: Jestliže letos vyrážíte na cestu autem do Maďarska, mohlo by se vám s sebou hodit i cestovní pojištění online. Pokud chcete ušetřit nemalé finance, které můžete využít na dovolenou, použijte ke srovnání nabídek kalkulačku cestovního pojištění.

  Sjednat cestovní pojištění do Maďarska

Nemusíte se obávat, že byste tankovali nekvalitní naftu. Nám dobře známá, maďarská ropná společnost MOL má rozsáhlou síť čerpacích stanic po celé zemi.

Srovnání cen nafty v Evropě
ZeměCena za 1 litr nafty (korun)
Německo48,68
Itálie43,00
Chorvatsko43,26
Maďarsko39,10
Rakousko44,34
Francie45,35

Pokud chcete opravdu ušetřit, vyplatí se Vám cesta autobusem nebo vlakem. Tahle varianta je levnější než autem po vlastní ose, ale nedostanete se do všech koutů země a je to časově náročnější.

Co nevynechat: Plánujete návštěvu Maďarska se svým autem? Pokud ano, přibalte si s sebou i připojištění. Díky němu se vyhnete únavnému řešení situací jako je porucha, vandalismus nebo krádež. Zmíněná rizika můžete připojistit jako součást cestovka, případně zainvestujte do krátkodobého havarijního pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Kurzy, Benzin.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články