PRÁCE 🧰

Jak cestovat na Slovensko: jaká je nejvýhodnější trasa?

16. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Levné cestování autem Cestování autem na Slovensko Cesta na Slovensko Možnosti dopravy na Slovensko

Chystáte se na dovolenou na Slovensko? A víte, čím pojedete? Dnes se podíváme na to, jakým dopravním prostředkem se nejvýhodněji dostanete na Slovensko.

Jak cestovat na Slovensko - nejvýhodnější varianta

Články na téma jak se dostat na Slovensko:

  1. Jak cestovat na Slovensko - nejvýhodnější varianta - právě čtete
  2. Jak se dostat do Vysokých Tater kromě auta?

Jak cestovat na Slovensko

Dovolená na Slovensku láká mnoho český turistů. Dovolená na horách či wellness je důležitým odvětvím slovenského cestovního ruchu. Nezaleží, zda jedete na Slovensko na víkend, či týden, o zábavu budete mít vždy postaráno. Vycestování na Slovensko není nijak cenově náročné. V poměru cena/výkon je nejlepší cesta autobusem s dopravci Regiojet nebo Eurolines. Studenti, či skupiny přátel také často využívají nejméně bezpečnou jízdu stopem na Slovensko.

Autem na Slovensko

Mnoho turistů však zvolí nejednoduší variantu cestování a to je autem. Na konci a začátku pracovního týdne je také nutné počítat s rozsáhlou dopravní špičkou, která se nejspíš bude táhnout oběma směry. Pokud vychytáte správný čas a pojedete z Prahy přes Brno do Bratislavy, cesta vám potrvá přibližně 3 a půl hodiny. Přes Brno se ale nikdy nedostanete bez kolon, tudíž počítejte s drobným zpožděním. Obecně se doporučuje při cestě kamkoliv se vyhýbat dálnici přes Vyškov-Brno, jelikož je zde rozsáhlé zúžení a časté nehody a z toho pak vznikající kolony. 

Mohlo by se vám hodit: Těšíte se na svoji zaslouženou dovolenou na Slovensku? Před odjezdem si nezapomeňte sjednat kvalitní cestovní pojištění. Předejte tak nečekaným událostem a nezaskočí vás náhlé finanční výdaje. Pro srovnání nabídek se vyplatí použít kalkulačku cestovního pojištění.

  Nejlepší cestovní pojištění na Slovensko

Vlakem na Slovensko

Cesta vlakem na Slovensko je jedna z cenově nevýhodnějších a nejdostupnějších variant. Bohužel však časově velmi náročná. Kromě státních Českých drah se na Slovensko můžete po hlavní ose dostat také soukromými dopravci jako jsou LeoExpres a RegioJet. Pro cenově nejvýhodnější cesty se doporučuje kupovat jízdenky online s předstihem. Cesta vlakem na Slovensko může být také příjemným zpestřením pro studenty do 26 let a důchodce, kteří po vystavení průkazu jezdí se 100% slevou.

Letadlem na Slovensko

Na Slovensko se dá také dostat letadlem. Slovensko má hned 3 letiště s pravidelným spojením. Jedná se o letiště v Bratislavě, Popradu a Košicích. Z Popradu a Košic můžete letět společností Wizzair, z Bratislavy pak s RyanAir. Z Prahy se přímým letem dostanete pouze do Košic, kdy celý let trvá asi hodinu a 10 minut a vyjde vás na asi tisíc korun.

Tip redakce: Rozhodli jste se využít pro cestu na Slovensko svůj automobil? Pokud ano, zajisté nechcete na dovolené řešit situace jako je havárie, vandalismus nebo krádež.  Proto nezapomeňte vůz připojistit v rámci výše uvedeného cestovního pojištění, případně si pro něj sjednat alespoň krátkodobé havarijní pojištění s rozšířenou asistencí.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Mapy, Waze, LeoExpres, RegioJet, Cestuj Levně.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články