PRÁCE 🧰

Aktuální cena nafty v Rakousku

2. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem po Rakousku

S cenou nafty v Rakousku se to zlepšuje. Natankujete i levněji než v České republice.

Cena nafty v Rakousku

Články na téma cena nafty v ČR a zahraničí:

  1. Průměrná a aktuální cena nafty v Evropě 2021
  2. Kde je nejlevnější nafta v ČR?
  3. Cena nafty v Rakousku - právě čtete
  4. Cena nafty v Maďarsku

Chystáte se na letní dovolenou nebo služební cestu do zahraničí a máte cestu přes Rakousko? Abyste ušetřili, je vhodné si naplánovat tankování předem. Cena nafty v Rakousku od března rostla a dokonce se stala dražší než benzín.

Aktuální cena nafty Rakousko

V červenci jste mohli v Rakousku natankovat za jeden litr nafty 51,40 korun. V tu dobu se vyplatilo natankovat spíše na poslední čerpací stanici ONO u Českých hranic. Samozřejmě zde natankujete stále levněji, ale pokud zvolíte tankováni až v Rakousku, doporučujeme vám se vyhnout hlavním tahům a dálnicím, kde bývá nafta dražší až o 10 korun na litr.

Momentální cena nafty se pohybuje stejně jako v Česku. Za jeden litr zaplatíte 44,34 korun. Pokud natankujete u maloobchodníků a mimo hlavní tahy, cena by měla být ještě o pár korun nižší.

Náš tip: Než-li vyrazíte do Rakouska, nezapomeňte na cestovní pojištění, které vás při správně nastavených limitech krytí dostatečně ochrání před náhlými finančními těžkostmi. Jednoduché a rychlé porovnání nabídek poskytne kalkulačka cestovního pojištění.

  Kalkulace cestovního pojištění do Rakouska

Pokud chcete opravdu ušetřit, vyplatí se Vám cesta autobusem nebo vlakem. Tahle varianta je levnější než autem po vlastní ose, ale nedostanete se do všech koutů země a je časově náročnější.

Cena nafty v zahraničí

ZeměCena za jeden litr v korunách
Rakousko44,34
Belgie46,63
Německo48,68
Itálie43,00
Maďarsko39,10
Polsko37,15
Buďte připraveni: Pokud do Rakouska plánujete vyjet vlastním vozem, nezapomeňte ho připojistit v rámci výše uvedeného cestovního pojištění, případně si pro něj sjednat alespoň krátkodobé havarijní pojištění. Správně nastavené pojištění vás dokáže ochránit před nepříjemnými situacemi jako je například havárie nebo krádež vozidla.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: MBenzin, Kurzy.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články