PRÁCE 🧰

Jak odemknout auto bez klíčů

1. 2. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Někdy se stane, že toho má člověk moc a při vystupování si zapomene klíče v autě. Jenže, co když se auto v takovém případě zamkne i s klíči uvnitř? Problém je na světě.

Jak odemknout auto bez klíčů

Články na téma klíčky od auta:

  1. Jak odemknout auto bez klíčů - právě čtete
  2. Co dělat při ztrátě klíčů od auta
  3. Co dělat, když naleznete ztracené klíče od auta

V dnešním článku se zaměříme na situaci, co dělat, když se auto zamkne i s klíči uvnitř. Divili byste se, jak častá situace to je, a právě u moderních aut, které už nemají klasické klíče, které by se strkaly do zapalování. Většinou se stává, že například při vyndávání nákupu otevřete jen kufr, klíče do něj zahodíte a pak na ně samozřejmě zapomenete. Víko se zavře a tadá, auto je zamčeno. Podobná situace, jako kdyby ležely na místě spolujezdce. Smutně se na ně přes sklo díváte, ale se zámkem auta nepohnete - leda byste měli dar telekineze.

Nejjednodušší možnost pro odemknutí auta

Jestliže tato situace nastane, ještě dřív než opustíte domov, pak se vlastně o žádné neštěstí nejedná - tedy jen v případě, že máte doma náhradní klíče. Pokud ne, je to trochu smůla. V každém případě byste tyto druhé klíče měli mít ideálně na dobře dostupném místě, protože se někdy můžete stát, že se vybije baterka v klíči a do auta se nedostanete, pak se hodí mít právě ty náhradní.

Situaci můžete vyřešit i tak, že zavoláte asistenční službu - v případě, že telefon také nezůstal zamčený v autě. Nicméně je nutné počítat s tím, že výjezd a následný zásah vás bude stát zhruba 3 tisíce korun. Dispečink vám ale může také poradit a najít číslo na zámečníka, který se otevíráním zamčených aut živí. Nemusíte se bát, profesionál se dostane do kteréhokoli auta, i takového, které nemá na první pohled patrné zámky - vždy tam jsou, i když skryté.

Pokud vlastníte moderní automobil, který si už trochu rozumí s technologiemi, pak můžete zkusit auto otevřít přes mobilní aplikaci, případně zavolat na infolinku automobilové značky. Po identifikaci vozu, by vám měli auto odemknout na dálku. Nutno podotknout, že tento způsob nabízí opravdu malé množství značek (většinou těch prémiových), a tak je větší pravděpodobnost, že budete muset sáhnout po jiné variantě.

Zkusit to můžete i sami, a to rozbitím okénka. Ale s takovým autem nemůžete na silnici, je třeba si tento krok opravdu dobře rozmyslet. Pokud se ale v autě nachází dítě nebo zvíře, jsou okolnosti trochu jiné a několika hodinové čekání na zámečníka jaksi nepřipadá v úvahu.

Vždy tedy rozbíjejte okno, které je co nejdál od stvoření. Navíc rozbijete-li stahovací okénko způsobíte si tím i nejmenší škodu, protože například trojúhelníková skla jsou na autě nejdražší a navíc malým prostorem byste těžko protáhli třeba dítě.

Odemknout ano, ukrást ne

Existují ale jiné fígle, které by vám měli pomoci auto odemknout, ale pozor, abyste u toho nevypadali jako zloděj. Vnímavý soused nebo kolemjdoucí si situaci může vyložit po svém a ještě na vás zavolat policii. Paradoxní situace, ale pozor na ní. A tím chceme také podotknout, že toto rozhodně není návod, jak otevřít auto a ukrást ho. Krádež je trestným činem, a tak se o to nepokoušejte. V opačném případě byste mohli strávit pár let za mřížemi.

Fígle řidičů

Samozřejmě se o otevření můžete pokusit sami, za předpokladu, že jste trochu šikovní a máte k tomu potřebné komponenty. Nicméně, pokud jste to nikdy nedělali, je možné, že si na autě způsobíte ještě větší škodu, než kdybyste k otevírání přizvali odborníka. Ne vždy varianta "pomůžu si sám" je na místě. Jenže, ať už použijete tkaničku, provázek, ramínko nebo kovovou tyčku, vždy budete potřebovat trochu dveře uvolnit, abyste škvírou protáhli onu věc, případně odstranit těsnění dveří.

Pondělí s portálem

V takovém případě použijete zřejmě vzduchový vak a klín (nebo šroubovák), ale kdo nosí takové věci běžně s sebou pro strýčka náhodu? Navíc některé z těchto fint se dají použít jen u aut, které mají ještě staré klasické čudlíky ve dveřích. Sečteno podtrženo, své kutilství si nechte na jiné případy a raději se v takové situaci obraťte na profesionály.

Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články