PRÁCE 🧰

Nález ztracených klíčů od auta - rady, jak postupovat

7. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

S klíči se dají zažít jen dvě nepříjemnosti - buď je ztratíte, a nebo naopak najdete nějaké cizí. Jak v takovém případě postupovat?

Co dělat, když naleznete cizí klíče od auta

Články na téma klíčky od auta:

  1. Jak odemknout auto bez klíčů
  2. Co dělat při ztrátě klíčů od auta
  3. Co dělat, když naleznete ztracené klíče od auta - právě čtete

Postup, co dělat, když ztratíte své klíče od auta, jsme si popisovali v jiném článku. Dnes se podíváme na opačnou situaci. Na chodníku naleznete klíče od auta, co dál? Právě pro tyto případy by si na ně každý měl nalepit nějaký obrázek případně nosit prostě klíčenku - podle unikátního prvku na klíčích se dá snadno poznat pravý majitel od toho, který se za něj bude jen vydávat (tedy nebude vědět, jaký přívěšek u klíčů je).

Našel jsem cizí klíče od auta, co bych měl dělat?

Co dělat, je poměrně snadné. Pokud nemáte příliš blízké vztahy se svými sousedy, a tak nemáte ani vytipováno, komu by klíče od auta mohly patřit, je nejjednodušší odnést je na stanici městské policie. Zde nahlásíte, co se stalo a uvedete přesné místo a čas, kdy jste klíče od auta našli. Oni vše zaevidují a o zbytek se postarají.

Mimo to je ale možné, abyste například na FB skupiny - třeba ty pro určitou městskou část - napsali příspěvek, že jste klíče od auta našli a zanesli je na policii. Právě touto cestou skrze sociální sítě můžete zkusit, zda-li se někdo, kdo postrádá klíče od auta, sám ozve. Je vhodné popsat, jak vypadají, případně je vyfotit - ale zde pozor, bude nutné mít v kapse nějaký triumf, abyste se opět vyhnuli falešným majitelům.

A jestliže klíče od auta přeci jen odevzdáte na policii, nic se nestane, když doma vytisknete upozornění s informací, že se našly klíče od vozidla značky xy. Dáte tím případnému majiteli vědět, kam si pro ně má zajít. Ale to už je spíše na vaší velkorysosti.

Zdroj info: Zkušenosti autora, Policie ČR.
Zdroj médií: Depositphotos.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články