PRÁCE 🧰

Jak koupit auto, na co myslet a jak nenaletět

10. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Dospěli jste k názoru, že už potřebujete obměnit svůj vozový park a koukáte po vhodném modelu? Ať už hledáte v nabídce ojetých nebo zbrusu nových vozů, měli byste si před finálním výběrem ujasnit pár věcí.

Jak koupit auto a nenaletět

Jak koupit auto

Při výběru nového plechového mazlíka byste měli v první řadě myslet na to, jaká kategorie vozu je pro vás ideální. Hledáte vůz, se kterým se budete hbitě proplétat městskými uličkami? Nebo takový, do kterého bez starostí naložíte celou rodinu včetně psa? Potřebujete auto, které vás vyveze do jakéhokoliv kopce?

Další věcí, na kterou byste měli myslet už při výběru vozu, jsou náklady na provoz. Předem si zjistěte spotřebu vozu a také to, v jaké cenové relaci se pohybují náhradní díly. Díky tomu pak při případné poruše nebudete muset sáhnout hlouběji do kapsy, než bude nutné.

Nabídka ojetých vozů od soukromých inzerentů

Jak koupit nové auto

Pokud myslíte, že koupit nové auto je pro vás to pravé ořechové, můžete vybírat buď osobně v autosalónu, kde vám zkušení prodejci jistě poradí i s výběrem toho pravého modelu a výbavy, která vašim potřebám bude nejlépe vyhovovat. Odborně vám při koupi pomohou i v leasingové společnosti.

Další možností, kterou oceníte, pokud chcete mít vůz vybavený přesně podle vašich představ, je online konfigurátor. Ten vás provede sestavením celého vozu podle vašich představ.

Při pořízení nového auta si nebudete muset dělat starosti s případnými poruchami a jejich nákladnou opravou. Stačí, když budete pravidelně jezdit na garanční prohlídky a všechno máte v záruce.

Vybíráte nové auto? Prohlédněte si naši nabídku

Jak na koupi ojetého vozu

Ptáte se, jak koupit ojeté auto a nenaletět? Dejte si v první řadě pozor na to, od koho vůz kupujete. Pokud se poohlížíte po bazarech, vybírejte pouze ty kvalitní a ověřené. A stejně jako v případě, že kupujete od soukromého prodejce, si auto pořádně prohlédněte, prověřte jeho technický stav i doklady a nezapomeňte ani na zkušební jízdu.

Pokud hledáte vůz, který má najeto jen pár set kilometrů, můžete kontaktovat leasingovku nebo zkuste štěstí v autosalonech, kde čas od času nabízejí k odprodeji předváděcí nebo náhradní vozy.

V tom případě si můžete být jistější i co se týká stavu vozu. Salony za kvalitu nabízených vozů ručí a při pořízení získáte kromě nižší ceny i záruky podobné jako u nových vozů.

Zdroj médií: freepik.

Podobné články