PRÁCE 🧰

Do Chorvatska se psem

8. 6. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem do Chorvatska Cesta do Chorvatska Informace na cestu Cestování se psem

Chystáte se na dovolenou autem do Chorvatska a nechcete nechávat svého čtyřnohého mazlíčka doma nebo ve psích hotelech? V následující řádcích vám přinášíme užitečné tipy a rady, které se vám při cestování s pejskem mohou hodit.

Do Chorvatska se psem

Články na téma se psem do Chorvatska:

  1. Do Chorvatska se psem - právě čtete
  2. Se psem do Chorvatska pohodlně a bezpečně

Víte, že cesta se psem do Chorvatska autem bude pro vaše mazlíčky nejpohodlnější? Letadla, vlaky ani autobusy nikdy nebudou tím nejvhodnějším, ale rozhodně také stojí za to to zkusit. Cesta autem do Chorvatska se psem může být pro vás složitější. Je totiž důležité mít pravidelné pauzy alespoň jednou za dvě až tři hodiny. Během takových zastávek pejska necháte venku vyvenčit, proběhnout, dáte mu najíst a napít. Den před plánovanou cestou je vhodné také psa pěkně unavit. V den odjezdu pak bude unavený a spíš cestu prospí, než aby vám v autě dělal doslova psí kusy. 

Při cestování do Chorvatska se psem v autě nikdy zbytečně nepřetápějte. Vždy mějte zapnutou klimatizaci a pokud klimatizaci nemáte, otevřete alespoň okýnka, aby se vzduch v autě hýbal. S tím souvisí také bezpečnost psa. Do auta si pořiďte psí deku, kterou mezi předními a zadními sedačkami vytvoříte vyhraněný prostor, svému chlupáčovi následně navlíknete speciální kšíry, které jde zapnout stejně jako bezpečnostní pás. Díky tomu nechráníte jen pejska, ale také sebe. V případě nehody vám totiž i malý pejsek letící autem může rozbít hlavu nebo zlomit vaz.

Doporučení Portálu řidiče: Víte, že každým rokem do Chorvatska vyráží statisíce řidičů? Nezapomeňte při své cestě na sjednání cestovního pojištění. Jednotlivé nabídky pojišťoven navíc nemusíte sáhodlouze dohledávat, vše za vás obstará kalkulačka cestovního pojištění.

  Cestovní pojištění do Chorvatska online

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Podmínky pro vstup psa staršího 3 měsíců do Chorvatska

Při vycestování z České republiky do Chorvatska, podle státní veterinární správy, musí pejsek, který je starší než 3 měsíce mít:

  • mikročip, který splňuje normy ISO 11784 nebo 11785 -  tetováním není v Chorvatsku uznáváno
  • europas
  • platné očkování proti vzteklině (které bude potvrzené v pasu - včetně délky platnosti očkování)

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Kam do Chorvatska se psem

Cestování se psem autem je poměrně jednoduché, složitější je vyhledávání takzvaných dog friendly hotelů. Naštěstí dnes už je většina majitelů hotelů a penzionů tolerantní a po přechozí domluvě, případně vyšší ceně vám pejska na pokoji dovolí. V Chorvatsku existuje také velký počet psích pláží (na většinu běžných pláží mají psi zákaz vstupu). Na Istrii se můžete vydat například na pláž Poreč, Rovinj nebo Umag. Na Dalmácii se vydejte na ostrov Mljet, Murter nebo Vis.

Na co nezapomenout: Váš čtyřnohý společník není to jediné, čemu byste měli před cestou věnovat pozornost. Pokud chcete být stoprocentně připraveni na všechno, sjednejte si pro jistotu připojištění, které pokryje rizika jako je porucha nebo vandalismus. Zmíněná rizika můžete připojistit jako součást cestovka, případně zainvestujte do krátkodobého havarijního pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Státní veterinární správa.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články