PRÁCE 🧰

Dacia ukázala nový Logan a Sandero. Oba vozy prošly radikální změnou designu

7. 9. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Dacia

Auta, která produkuje Dacia jsou obvykle vnímána jako sice možná laciná, ale zároveň opravdu "základní". Není v nich nic navíc a velice nízko nasazené cenovce odpovídá i design, který je spíše účelový.

Možná budeme muset tohle vnímání trochu přehodnotit, protože Dacia se vytasila s novým Loganem a Sanderem. Jejich podoba doznala zásadního přepracování a troufáme si říct, že minimálně svou vizáží se oba vozy posunuly o dost blíž konkurenci.

Přední masky už nevypadají tak lacině a společně s LED světly tvoří zcela nový výraz obou aut. Snížení střechy a o něco širší rozchod kol zase přidaly trochu dynamiky. Zvlášť se nám zamlouvá Sandero Stepway, které se může s klidem postavit vedle konkurentů ze své třídy, kde rozhodně nezapadne. Je hodně znát, že automobilka se chce dostat do povědomí zákazníků světelným podpisem ve tvaru písmene "Y", díky kterému budou vozy lépe rozpoznatelné už z dálky.

Novinky přišly s výrazným světelným podpisem

Na fotkách trochu upozaděný Logan udělal rovněž velký skok směrem ke konkurenci a zejména větší zadní partie ho dělají víc "dospělým" autem. Všechny novinky budou stát na platformě CMF-B, kterou využívá třeba nové Clio. 

Nový Logan dostal mohutnější záď

Žádné další novinky nevíme, vše ostatní Dacia ukáže 29. září. S vysokou pravděpodobností ale budou jako základní pohonné jednotky sloužit litrové tříválce, které pohánějí Renaulty, dost možná se dočkáme i první Dacie hybrid.  

Zdroj médií: Dacia.

Podobné články