PRÁCE 🧰

Terénní pick-up Renault Alaskan dostal modernější techniku i lepší schopnosti

25. 4. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Moderní užitkové pick-upy už nejsou jenom pracanti. Umí nabídnout i slušnou porci zábavy a v rámci možností reprezentativní vzhled.

Renault Alaskan - terénní pick-up s modernější technikou a schopnostmi

Obliba v Americe, co Evropa?

V Americe jsou populární už dlouho a výrobci se nám tento druh vozidel snaží vnutit i v Evropě. Nová, dalo by se říci revitalizovaná verze Alaskanu je samozřejmě stále technicky spjatá s Nissanem Navara a největší změny se odehrály na podvozku, možnostech konektivity a v nabídce motorů.

Nová zadní náprava umožnila zvýšit nosnost o 146 kg na současnou hodnotu 1,1 tuny. Krom toho tato inovace přinesla i lepší komfort pro posádku vozu. Dvakrát přeplňovaný naftový motor o obsahu 2,3 litru bude k mání ve dvou nastaveních výkonu. Slabší bude disponovat silou 120 kW, silnější dostala rovnou 140 kW a bude k dispozici i se sedmistupňovým automatem. Na zadní nápravě budou standardně kotoučové brzdy.

Renault Alaskan - terénní pick-up s modernější technikou a schopnostmi

Infotainment podporuje Apple CarPlay

V interiéru jsou největší změny v infotainmentu, který nyní podporuje Apple CarPlay a Android Auto. V případě potřeby pak nabídne díky kamerám pohled v rozsahu 360° kolem vozu. Vylepšením prošel i asistent pro sjíždění z kopce a rozjezd do kopce. Ti, co se s autem neplánují vydávat moc do terénu pak mohou zvolit příplatkové 18" lité disky.

Zdroj médií: renault.

Podobné články