PRÁCE 🧰

Renault ukázal parádní koncept nového Kangoo

24. 4. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Koncept nové generace Renaultu Kangoo vypadá na obrázcích dost futuristicky. Ano, finální verze bude mít asi o něco střízlivější vizáž, ale přesto může koncept leccos napovědět.

Koncept nového vozu Renault Kangoo

Kdy se začne vyrábět?

Produkce modelu má začít v průběhu příštího roku a to v závodě v Maubeuge, který je na severu Francie. Do této továrny chce Renault v průběhu příštích pěti let investovat zhruba 450 milionů eur, tedy přes 11,5 miliard korun.

Koncept nového vozu Renault Kangoo

Vyrábět se bude vedle variant se spalovacími motory i verze, která bude poháněna čistě elektromotorem. Ta má dle testovacího cyklu NEDC nabídnout dojezd až 270 kilometrů. V reálu lze tedy počítat se zhruba 200 kilometry, což není nijak mnoho, ale na rozvážky zboží po městě by to stačit mohlo.

Koncept nového vozu Renault Kangoo

Jak je na tom design vozidla?

Designově koncept na své předchůdce navazuje jakousi nabubřelostí a mohutností předního nárazníku. Z bočního pohledu se zdá, že přední sklo bude více sklopené a velké plochy na bocích trochu rozbije mohutný prolis, který se táhne od předního blatníku k zadnímu. Místo zrcátek má koncept kamery, ale upřímně pochybujeme, že tento prvek zůstane zachován i v produkční verzi. Pohled zezadu pak nabízí velkou plochu s na pohled povedenými světly po stranách. Zajímavý je i přístup do nákladového prostoru, který má asymetricky rozdělené dveře.

Koncept nového vozu Renault Kangoo

Zdroj médií: renault.

Podobné články