PRÁCE 🧰

Co znamená kontrolka nízkého tlaku v pneumatikách

23. 7. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Péče o pneu Rádce motoristy

Nízký tlak v pneumatikách je předzvěstí, že je na autě něco špatně. Začíná to zvýšenou spotřebou a končí špatnými reakcemi na silnici. Jak vás dokáže auto na takovou situaci upozornit?

Kontrolka nízkého tlaku v pneumatikách

Moderní auta vás upozorní sama a to většinou rozsvícením příslušné kontrolky nízkého tlaku na přístrojovém štítu. Dokud je oranžová, není věc tak vážná, ale rozhodně byste měli využít buď přenosný pneuměřič, nebo zastavit na nejbližší čerpací stanici, která disponuje kompresorem a zjistit, jaký stav je skutečný.

V případě poklesu je nutné pomocí hadičky vzduch dofouknout. Někdy se ale může stát, že je chyba na řídící jednotce a kontrolka informuje nepravdivě. Po každé kontrole nebo při výměně kola byste měli zresetovat systém monitorování tlaku – to se u každého automobilu dělá jinak.

Jedny z nejlevnějších pneu na trhu s dopravou zdarma

Pokud nevíte, jaký správný tlak by měly pneumatiky mít, pak se můžete snadno podívat na štítek, který bývá zpravidla nalepený na vnitřní straně řidičových dveří. Někdy se ale může nacházet i na jiném místě. Pokud štítek nenaleznete pak se řiďte zlatou střední cestou kolem 2,5 baru. Doma na internetu nebo zavoláním do servisu si můžete ověřit, na jakou správnou hodnotu se máte dostat.

Zdroj info: Ford.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články