PRÁCE 🧰

Ceny v restauracích v Polsku – Lešno a Poznaň

29. 4. 2024 2 min. čtení diskuze (4) Tipy a rady Rádce motoristy Cesta do Polska Tipy na výlety Poznaň

Než se vypravíte někam najíst, je fajn znát alespoň rámcově cenu, kterou za pokrm dáte. V jednotlivých podnicích jsme se na to podívali detailně.

Ceny v restauracích v Polsku – Lešno a Poznaň

Doby, kdy bylo v Polsku obecně levněji než u nás, jsou pryč. Ano, nábytek nebo různé služby zde můžete pořídit výrazně výhodněji, my jsme se zaměřili na restaurace, kde se dá najíst cestou k moři na Balt.

Popravdě nás překvapilo, jak jsou poměrně obyčejné restaurace drahé. Ano najdete tu kvalitní jídlo, ani jednou jsme nebyli zklamaní, spíš naopak. Ale cenovky jsou skutečně poměrně vysoko a pokud vezmete na oběd celou rodinu, počítejte s investicí 2000 korun a více.

Lešno:

Restauracja Antonińska

Tento podnik má trochu vyšší úroveň, všude perfektně čisto, příjemné prostředí. Oběd zde pořídíte za zhruba 100 až 120 zlotých, a to polévku, hlavní chod a půllitr piva. Celkově to vychází na 600 až 700 korun na jednoho.

Poznaň:

Restauracja Bamberka

Přesouváme se do Poznaně. Tam je přímo v centru města restaurant velmi solidní kvality, nicméně předpokládáme, že skvělá poloha se projeví na cenách pokrmů. Polévku, hlavní chod a půllitr piva si dáte za zhruba 500 až 600 korun.

A nóż widelec

Tady už se kvalitou dostáváme do vyšších pater gastronomického žebříčku. Podnik s trochu hravým názvem má doporučení Michelin a kvalitou je to skutečně top třída. My jsme vyzkoušeli degustační menu, které je bez vína za 350, s vínem za 550 zlotých, tedy 2045 a 3215 korun.

Pokud zvolíte klasický oběd, kdy si z menu vyberete polévku, hlavní jídlo a k tomu sklenici coly, můžete zůstat v nižší cenové hladině. Komplet oběd se dá zvládnout i za v přepočtu 680 korun. Jenže když si dáme k jídlu třeba jelení hřbet, jsme rázem o dost výše a jen za hlavní chod vyplázneme 753 korun. Ano, stojí to za to a na to, jak špičkovou gastronomii v podniku umí, se tam dá najíst i překvapivě levně, ale můžete tam nechat i podstatnou část výplaty.

Restauracja Tumska

Ostrow Tumski v Poznani disponuje jednou fantastickou restaurací s krásným interiérem a milou obsluhou. Při pohledu do jídelního lístku zjistíme, že není problém se zde najíst za v přepočtu 600 až 700 korun za osobu.

Zdroj info: autorský text.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.
Josef Cvancara, 29. 4. 2024 15:13
Nemá to být náhodou naopak?
"..s vínem za 350, bez vína za 550 zlotých.."
Jakub Mokříš, 29. 4. 2024 15:18
Máte naprostou pravdu, děkuji za upozornění, opraveno
Lubajs, 29. 4. 2024 14:23
Na tahu do Ratiborza v obci Tworkow je luxusní stylová restaurace Brawo, kde se já vždy stavím na jídlo. Jezdí se tam najíst asi dost Čechů, protože tam mají menu i v češtině. Nedělají tam polední meníčka, ale jen minutky. Ty však stojí za to. Tak velké porce velmi chutného jídla, a za tak přijatelnou cenu, jako jsou tam, jsem u nás nikde nedostal. A ceny jsou včetně příloh. Nevím, jestli to je v polských restauracích pravidlem. U nás v restauracích za všechno, za maso i přílohy zvlášť.
https://restauracjabravo.com.pl/restauracja#menus
Jakub Mokříš, 29. 4. 2024 14:25
Díky moc za tip, příště vyzkoušíme!

Podobné články