PRÁCE 🧰

Autoplachty: Jaké jsou druhy a kterou zvolit?

29. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Autoplachty chrání váš automobil především před nepříznivými podmínkami počasí. Podle čeho ji vybrat a jaká je pro vás ta nejlepší?

Plachta na auto: Jaká je pro vás nejlepší?

Články na téma příslušenství aut:

  1. Příslušenství do auta - jaké si pořídit?
  2. Zahrádka na auto a výhody, které vám přinese
  3. Plachta na auto: Jaká je pro vás nejlepší? - právě čtete
  4. Jaký hasící přístroj do auta a kam jej umístit?
  5. Jak vyrobit zvedák na auto, pokud ho nemáte k dispozici - již brzy

Plachta na auto má široké využití. Použít ji můžete například v případě, že nemáte garáž, ale chcete své auto chránit před deštěm, sněhem, námrazou, pylem nebo podzimním listím. Autoplachtu můžete také využít v případě, že vlastníte historický kousek a nechcete, aby se vám na něj v garáži prášilo. Plachta na auto však nemusí být vždy ten nejlepší nápad. Podívejte se na výhody a nevýhody ochranné plachty na auto.

Nevýhody krycí plachty na auto

Pokud své auto parkujete venku a rozhodnete se ho dát pod plachtu dávejte pozor. Odborníci před takovým použitím varují a to především kvůli tomu, že se pod plachtou může držet vlhkost, která může následně způsobit rozsáhlou korozi vašeho automobilu. Pozor byste si měli taktéž dávat v případě, že plachtu nasazujete sami. Nečistoty, které v plachtě mohly zůstat, vám mohou nepěkně poškrábat lak vašeho auta.

V jakém případě autoplachtu pořídit

Pokud máte v plánu dlouhodobé odstavení vozidla je vhodné krycí plachtu na auto pořídit. V takovém případě je ale důležité, abyste auto řádně umyli od bláta, prachu a jiných nečistot, které by spolu s plachtou mohly nadělat paseku. Na karoserii pak pro svůj vnitřní klid můžete aplikovat i vosk nebo keramiku. Poté na auto můžete také položit látku, například flanel, který pomůže zamezit poškrábání karoserie. Na takto oblečené a nachystané auto můžete teprve dávat plachtu.

Existuje několik druhů plachet. Pro venkovní využití se využívají například plachty proti kroupám, které jsou odolné, pogumované a zevnitř kryté měkkým plyšem. Ve vnitřních prostorách vám bude stačit lehká prodyšná nylonová plachta.

Plachtu na auto byste vždy měli vybírat podle vašeho modelu. Taková plachta vám bude přesně sedět na auto a vy tím nevytvoříte prostor pro vniknutí nečistot pod plachtu.

Alternativa krycí plachty na auto

Kromě plachty na auto si můžete pořídit například ochranný stan, který ale nemůžete použít například na veřejném parkovišti, nebo speciální deštník. Takový deštník se umisťuje na magnetickou základnu na střechu vašeho vozidla. Chrání vaše vozidlo jak před horkem, deštěm, sněhem, tak i před kroupami.

Zdroj info: Auto, Car covers.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články