PRÁCE 🧰

Autobaterka do 7 stovek

29. 12. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat auto-moto baterii Výběr auto-moto baterie Koupě baterie podle ceny Auto-moto baterie a nabíjení

Akumulátory jsou nedílnou součástí každého vozu. Vybírat ale můžete z několika různých cenových hladin. V nabídce jsou i autobaterie do 7 stovek.

Autobaterka do 7 stovek

Články na téma autobaterie v cenové relaci:

  1. Autobaterka do 7 stovek - právě čtete
  2. Autobaterie do 900 Kč
  3. Autobaterka do 5 tisíc
  4. Autobaterie do 7 000 Kč
  5. Autobaterka do 8 tis. Kč
  6. Vyplatí se levné autobaterie?

Jak vybírat autobaterie

Autobaterie můžete vybírat podle různých parametrů. Mezi ty základní patří rozměry baterie. Pokud bude baterie příliš velká, nevejde se vám do vymezeného prostoru. V případě, že by byla příliš malá, bude těžké ji ukotvit a také bude pravděpodobně mít nedostatečnou kapacitu.

Kapacita baterie je dalším důležitým údajem. Čím větší auto s více elektronickými přístroji máte, tím vyšší kapacitu baterie budete nutně potřebovat. Zároveň platí to, že dieselové vozy obecně potřebují větší kapacitu. Pohlídat byste si měli i dostatečný startovací proud baterie.

Vybrat byste měli takovou baterii, jejíž typ, kapacitu a startovací proud doporučuje výrobce vozu a jejíž napětí odpovídá elektro okruhu vašeho vozu. Zároveň byste měli zvolit baterii se správnou polaritou. Tady je hlavní rozdíl mezi pólováním evropských a asijských aut. Samotné póly baterie by měly mít vhodnou velikost. Pokud byste vybrali špatný akumulátor, nemuseli byste být schopni ho v autě zapojit.

Levné autobaterie do 700 korun

Pro mnohé řidiče je důležitým parametrem i cena baterie. Ne každý si může dovolit investovat do autobaterie tisíce korun. Každopádně ani pokud nemáte vysoký rozpočet, můžete baterii do auta pořídit. Na trhu najdete i autobaterie do 7 stovek.

Pokud ale sáhnete po levné neznačkové autobaterii, musíte počítat s několika omezeními. Takové baterie mají ve většině případů nižší kapacitu, startovací výkon i životnost. Norma umožňuje uvádět kapacitu a proud v toleranci 10%. Místo kapacity 74 Ah / 680 A si tak můžete skutečně koupit 67 Ah / 612 Ah a vše je stále v uvedeném rozsahu. Tyto parametry mohou být dostatečné pro menší a starší benzínové vozy, nové vozy s větším množstvím elektroniky už nemusí utáhnout.

Levné autobaterie zároveň bývají vyrobené z méně kvalitních materiálů. Dochází tak k jejich rychlejšímu opotřebení. Je proto možné, že budete muset do nové baterie investovat mnohem častěji.

Zdroj médií: redakce.

Podobné články