PRÁCE 🧰

Autobaterie do 5 tisíc korun

12. 1. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat auto-moto baterii Výběr auto-moto baterie Koupě baterie podle ceny Auto-moto baterie a nabíjení

Bez autobaterie to prostě nejde. To ví asi každý řidič. Ne každý ale tuší po které sáhnout. Pokud máte vyšší rozpočet a můžete vybírat autobaterku až do 5 000 Kč, máte téměř neomezené možnosti.

Autobaterka do 5 tisíc

Články na téma autobaterie v cenové relaci:

  1. Autobaterka do 7 stovek
  2. Autobaterie do 900 Kč
  3. Autobaterka do 5 tisíc - právě čtete
  4. Autobaterie do 7 000 Kč
  5. Autobaterka do 8 tis. Kč
  6. Vyplatí se levné autobaterie?

Podle čeho vybírat autobaterii

Autobaterie můžete vybírat podle nejrůznějších parametrů. Důležité je, aby typ baterie odpovídal tomu, co vyžaduje auto.

Zaměřit byste se měli hlavně na technologii, kterou baterie využívá. Dále byste neměli podcenit kapacitu akumulátoru. Čím modernější vůz s více elektronikou máte, tím vyšší kapacitu budete potřebovat. Více Ah bude třeba pro dieselová auta. Menším benzínovým vozům bude stačit 60 Ah, pro dieselové se dívejte tedy v kategorii od 70 Ah výš. To stejné platí i pro startovací proud. Moderní dieselový automobil bude vyžadovat rovněž vyšší hodnoty.

V důsledku tlaku ze strany Evropské unie na snižování emisí automobilů mohou být výše uvedená doporučení na kapacitu akumulátoru porušována. Důvodem je úspora hmotnosti. Například Škoda Octavia 1,9 TDi první generace měla z výroby baterii 70 až 74 Ah, Škoda Octavia 2.0 TDi druhé generace již jen 61 Ah.

Důležité pro výběr jsou i rozměry baterie. Příliš malé baterie nemusí ve vymezeném prostoru dobře držet a mohou se nežádaným pohybem poškozovat. Moc velký akumulátor pak jednoduše nebudete schopni umístit. Všímat byste si měli i polarity baterie. Díky správně umístěným a velkým pólům bude připojení autobaterky hračka.

Autobaterie do 5 tisíc korun

V cenové hladině kolem 4 000 až 5 000 korun najdete opravdu kvalitní autobaterie, včetně typů EFB a AGM. Při výběru akumulátorů z této kategorie si nebudete muset lámat hlavu s dostatečnou kapacitou a startovacím proudem. Většina modelů má dostatečnou kapacitu i pro užitkové vozy a menší dodávky. Osobní auto tedy utáhnou jak nic.

Při koupi kvalitní autobaterky do 5 tis. korun nebudete muset moc často řešit ani její výměnu. Při správné péči vám vydrží sloužit řadu let. Vyšší jednorázovou investicí si tak ušetříte řadu starostí a zbytečné utrácení peněz za časté obnovování baterie.

Zdroj info: odborník na baterie.
Zdroj médií: redakce.

Podobné články