PRÁCE 🧰

Autobaterie do 7 000 Kč

23. 2. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat auto-moto baterii Výběr auto-moto baterie Koupě baterie podle ceny Auto-moto baterie a nabíjení

Každý řidič a majitel auta musí jednou za čas řešit výměnu baterie. Při výběru nového kousku je třeba se řídit potřebami vozu. Často je také limitován rozpočtem, který má k dispozici. Pokud hledáte autobaterii do 7000 Kč, máte široký výběr.

Autobaterie do 7 000 Kč

Články na téma autobaterie v cenové relaci:

  1. Autobaterka do 7 stovek
  2. Autobaterie do 900 Kč
  3. Autobaterka do 5 tisíc
  4. Autobaterie do 7 000 Kč - právě čtete
  5. Autobaterka do 8 tis. Kč
  6. Vyplatí se levné autobaterie?

Podle čeho vybírat autobaterii

Autobaterii byste měli vybírat podle parametrů svého vozu. Kdybyste zvolili takovou, která by potřebám vozu neodpovídala, zadělali byste si na problémy.

Výběr autobaterie bude limitovat její rozměr. Respektive rozměr prostoru, do kterého budete akumulátor umisťovat. Ověřit byste si měli jak výšku, tak i šířku a délku. Pokud byste zvolili baterii s nevhodnými rozměry nemusela by se vám do auta vejít. Nebo by naopak nemusela ve vymezeném prostoru držet.

Dále byste si měli pohlídat i kapacitu a typ baterie. Moderní auta s mikro hybridní technologií (Start/Stop, rekuperace kinetické energie) vyžadují nové typy baterií EFB nebo AGM a nelze je jednoduše nahradit klasickou baterií. To stejné platí i pro hodnotu startovacího proudu.

Zvolit byste měli baterii se správným pólováním. Evropská a asijská auta se liší nejen umístěním pólů, ale i jejich velikostí. Při volbě baterie se špatným pólováním byste nemuseli být schopni ji zapojit. Sáhnout byste měli i po baterii se správným napětím. To se dnes týká ale již jen veteránů s elektrickým systémem na 6 V.

Vybrat baterii můžete i podle technologie, na které funguje. Na trhu je v současné době mnohem větší výběr než jen klasické olověné baterie.

Autobaterie do 7 tisíc

Pokud máte na baterii rozpočet 7000 Kč, nemusíte se v podstatě vůbec omezovat a vybrat do svého auta tu nejlepší. Pro osobní vozy se cena prémiových produktů pohybuje kolem 4000 Kč, u mikro hybridů do zmíněných 7000 Kč. Za vyšší ceny už na trhu najdete hlavně baterie pro užitkové vozy, nákladní vozy nebo autobusy. Takže i když svému plechovému mazlíkovi dopřejete to nejlepší, zbude vám ještě určitá částka třeba na další vybavení do vozu.

Při koupi top produktu, se nebudete muset bát o to, že baterie nezvládne potřeby vašeho auta a zároveň si nebudete muset dělat starosti s častou výměnou. Baterie vyrobená z kvalitních materiálů vás nenechá na holičkách.

Zdroj info: Internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články