PRÁCE 🧰

Žebříček nejprodávanějších aut v ČR v roce 2019

24. 10. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Po silnicích jezdí hromada aut. Jaké jsou ale vozy, které si lidé v Česku kupují nejčastěji a logicky jich tak jezdí nejvíc? Možná budete překvapeni a možná jedno takové auto máte doma.

Škoda Fabia Monte Carlo

Žebříček takových aut se dá samozřejmě rozvrhnout na několik kategorií. My si dnes povíme o těch nejdůležitějších, které poskytl Svaz dovozců automobilů. Z celkového počtu prodaných aut se nejvíce nakupovala ta benzínová - takových si koupilo 179 tisíc lidí, oproti tomu nafťáky si koupilo jen 69 tisíc zákazníků. Zajímavostí také je, že nejvíce aut se nakupovalo v Praze (98 387 kusů) a Středočeském kraji (30 163 kusů).

Za loňský rok se registrovalo v ČR 249 915 osobních automobilů a 20 436 užitkových vozů.

Nabídka nových aut značky Škoda v inzerci

Nejprodávanější značky nových osobních aut v ČR

V této kategorii si zřejmě vítěze nespletete, kdo by chtěl hádat jinak, tak by snad nemohl být ani Čech. Na první příčce je tedy tuzemská automobilka Škoda Auto, která prodala 86 tisíc kusů automobilů. Za ní se umístila automobilka Volkswagen, která prodala téměř 21 tisíc aut a třetí příčku obsadila Hyundai s 19 tisíci prodaných aut. Následovaly značky: Dacia, Peugeot a Renault. Prémiová značka Mercedes-Benz se umístila až na 10. místě v prodeji nových vozů.

Kia Ceed GT

Nejprodávanější modely vozů v ČR

Tato kategorie vás možná bude zajímat o něco více a je větší pravděpodobnost, že takové auto máte zrovna doma. Jak dopadly statistiky?

Inzeráty nejprodávanějších modelů aut z článku

Na prvním místě prodejů je už stálice Škoda Octavia. Za loňský rok se jich prodalo 21 663 kusů. Hned za "Octávkou" je Škoda Fabia, kterých se prodalo jen o 600 méně než Octávii. Třetí místo zabírá Škoda Karoq.

Dále po sobě následují tyto vozy: Škoda Rapid, Hyundai i30, Škoda Kodiaq, Škoda Scala, Škoda Superb, Dacia Duster, Kia Cee´d, Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan, Hyundai ix20, Volkswagen Golf, Dacia Dokker, Peugeot 2008 a další.

Nejprodávanější lehká užitková auta

Nemusíte být zrovna živnostník, ale občas se takové auto hodí mít doma. Pokud třeba něco stavíte nebo potřebujete převést. Za loňský rok se takových aut prodalo tisíce. Patřily mezi ně: Peugeot Boxer, Renault Master, Fiat Ducato, Iveco Daily, Citroën Jumper nebo i Mercedes Benz Sprinter.

Zdroj médií: redakce.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články