PRÁCE 🧰

Nejprodávanější auta v ČR 2019 s elektrickým pohonem

29. 10. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Elektromobilita Rádce motoristy Vše o elektromobilitě Vše o elektromobilech Oblíbenost elektrických aut

Zatím v Česku nenaleznete dobíjecí stanici na každém rohu, přesto si lidé oblibují ve velkém elektromobily. Nevadí jim ani vyšší pořizovací cena, která se ale vykompenzuje nižšími náklady na provoz. 

Nejprodávanější auta v ČR 2019 s elektrickým pohonem

Ještě před pár lety by to bylo velké sci-fi, dnes je to každodenní realita. Na ulicích potkáváme tiché elektromobily, které lidé nabíjejí doma nebo na dobíjecích stanicích. Češi nezůstávají pozadu, a tak pořizují do svých domácností taková auta ve velkém. 

Elektromobily mohou snadno konkurovat autům se spalovacími motory, neboť doba výrazně postoupila a dnes už mají tyto vozy vysoký kilometrový dojezd. Doby, kdy jste s elektromobilem ujeli sotva 50 kilometrů a ještě v zimě mrzli, protože topení samozřejmě také ubírá na dojezdových kilometrech, jsou tak už dávno pryč.

Online inzeráty elektroaut a hybridních vozů

Abychom získali nějakou představu o prodejích, podívali jsme se do ročenky Svazu dovozců automobilů z roku 2019. Jaké podle vás vyšlo číslo celkových prodejů? A máte doma také elektromobil?

Nejprodávanější auta v ČR 2019 s čistě elektrickým pohonem

Dohromady se za loňský rok prodalo v České republice 756 nových čiště elektrických osobních vozů. Mezi jednotlivé značky a modely patří:

Žebříček elektromobilů dle Svazu dovozců automobilů
Model automobiluPočet prodaných kusů
Tesla (všechny modely)120
BMW i3101
Nissan Leaf94
Hyundai Ioniq90
VW Golf72
Hyundai Kona48
Jaguar I-Pace47
Audi E-Tron47
Nissan NV20045
Volkswagen Up!32
Škoda Citigo28
Zbývající značky32

Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články