PRÁCE 🧰

Záchytná parkoviště P+R v Praze a jejím okolí

3. 11. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Každý, kdo dojíždí do Prahy za prací, ví, jak těžké je zaparkovat. Samozřejmě, pokud mají firmy svá parkoviště, je to jednodušší. Na to se ale v mnoha případech nelze spoléhat.

Záchytná parkoviště P+R v Praze

Články na téma parkoviště P+R:

  1. Záchytná parkoviště P+R v Praze - právě čtete
  2. Co je parkoviště P+R a jaké má využití?

S každým dalším rokem je v hlavním městě těžší a těžší zaparkovat tak, aby se autu nic nestalo. A vy jste se tak po konci pracovní doby dostali v klidu domů. Jestliže ale nechcete každý den jezdit vlakem nebo autobusem, asi přeci jen zvolíte cestu po vlastní ose a následně pak pomocí městské hromadné dopravy - nejčastěji pak metra. Kde ale nechat své auto? Není lepšího místa než na parkovišti P+R, o jehož správu se stará Technická správa komunikací hl. m. Praha

Důležité informace o parkovišti Park and Ride

Tento pojem znamená zaparkuj a jeď. Na těchto parkovištích můžete auto ponechat od brzké ranní hodiny (04:00). Pokud zde auto zapomenete přes noc, platí se vyšší cena, protože se jedná o porušení řádu. Nicméně tak či tak, stojí den parkování na takových parkovištích 50 korun (zóna 1) nebo 100 korun (zóna 2).

Takové ceně nemůže konkurovat žádné jiné parkování v Praze a v centru už vůbec ne, neboť i na nejlevnější zóně zaplatíte 35 korun za hodinu. Když si to spočítáte, za celý den se to pořádně prodraží. Tato parkoviště tedy vždy najdete kolem nádraží nebo stanic metra.

Za parkování je možné zaplatit buď hotovostí nebo pomocí aplikace. Je důležité si také uvědomit, že tato parkoviště neslouží pro motoristy, kteří dále nepokračují pražskou integrovanou dopravou - zbytečně byste jim zabírali místo. Tzv. že byste si tam zaparkovali auto a šli nakoupit do obchoďáku. Ostatně to snadno zkontroluje obsluha parkoviště, které musíte při odjezdu předložit platnou jízdenku nebo předplatní jízdenku. Každá z takových parkovacích ploch je ve většině případů také hlídaná, ale to neznamená, že si v autě budete nechávat cennosti.

Kde najdete parkoviště P+R v Praze

Tabulka o P+R - zdroj informací: přehled z Wikipedie
MístoStavLokace
Metro ABezplatné i placenéU stanice metra Skalka, u obchodního domu Tesco Skalka, u stanice metra Depo Hostivař (placené 50korun/den)
Metro BHlídané a placenéU stanice metra Rajská zahrada, u stanice metra Černý most (2x), u stanice metra Palmovka, u stanice metra Nové Butovice, u stranice metra Zličín (2x)
Metro CHlídané a placenéU stanice metra Hlavní nádraží, u stanice metra Ládví, u stanice metra Letňany, u stanice metra Vyšehrad (u Kongresového centra), u stanice metra Chodov, u stanice metra Opatov
Mimo stanici metraHlídané a placenéU železniční stanice Praha-Radotín
Mimo stanici metraNehlídané a bezplatnéU železniční stanice Praha-Běchovice, Záběhlice (pod lanovým mostem na Jižní spojce), Nádraží Braník, mezi zastávkou Kotlářka a Poštovka (Košíře), a další.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články