PRÁCE 🧰

Volvo XC60: Výbavové stupně a cena

25. 4. 2024 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Volvo

Volvo XC60 už je možná na trhu nějaký ten pátek, nic to však neubírá z jeho atraktivity. Volvo je navíc v možnostech konfigurace seversky uspořádané a úsporné, díky čemuž jsou jednotlivé výbavové stupně jednoduše odlišitelné.

Volvo XC60 – cena a konfigurace

Články na téma Volvo XC60:

  1. Test: Volvo XC60 Black Edition
  2. Volvo XC60 – rozměry
  3. Volvo XC60 – cena a konfigurace - právě čtete
  4. Volvo XC60 – spotřeba

Volvo XC60 sice pořídíte výhradně s benzinovými čtyřválci, na výběr však máte mildhybridní a plug-in hybridní variantu. Jediný mildhybridní model v nabídce pro XC60 Volvo označuje B5 – spolehnout se můžete na benzinový dvoulitr a pomocný elektromotor. Špičkový výkon je až 194 kW (264 koní) a točivý moment dosahuje v maximu 400 Nm. Síla motoru se na všechna čtyři kola přenáší skrze osmistupňovou automatickou převodovku.

Plug-in hybridní verze jsou v nabídce dvě a Volvo je označuje jako T6 a T8. Základem těchto verzí je baterie o využitelné kapacitě 14,7 kWh. Zážehové dvoulitry pod kapotou roztáčí přední kola výkonem 186 kW (253 koní) a 228 kW (310 koní) a točivým momentem 350, respektive 400 Nm. Pohon zadních kol má na starosti elektromotor se shodným výkonem 107 kW (145 koní) a točivým momentem 309 Nm. Systémový výkon pak činí až 350, respektive 455 koní. I v tomto případě má Volvo XC60 osmistupňovou automatickou převodovku.

Volvo XC60 můžete konfigurovat v osmi metalických lacích – základ je šedá metalíza, ostatní jsou za příplatek 25 000 korun. Design disků se mění v závislosti na zvoleném výbavovém stupni a jejich velikost je 18 až 21“. Mildhybridní varianta může mít čtyři unikátní vzhledy kol, plug-in hybrid dokonce šest. Výbavových stupňů je připraveno pět – Essential, Core, Plus, Ultra a Polestar Engineered. Pro mildhybridní verzi je dostupná pouze čtveřice stupňů, bez vrcholného Polestar Engineered.

Volvo XC60 – cena a konfigurace

Essential

Základní výbavový stupeň nese označení Essential. Za 1 548 900 korun, respektive 1 678 900 u plug-in hybridu asi nelze čekat úplné holátko. K dispozici tak máte LED světlomety, bezdrátovou nabíječku telefonu, parkovací kameru, a především i skvělý infotainment s Google službami. Plug-in navrch přihazuje i panoramatické střešní okno. Z paketů pak můžete připlácet za bezpečnostní asistenty či za vyhřívání sedaček a volantu. Připlácí se však i za parkovací asistent a senzory.

Core

Za 35, respektive 45 000 korun navíc se posouváme na výbavový stupeň Core. Ten zaujme především bezklíčovým přístup či elektricky otevíratelným víkem zavazadlového prostoru a parkovacím asistentem v základu. Příplatky jsou jinak totožné a přidala se k nim možnost připlatit za elektrické ovládání sedaček či slušně svítící adaptivní LED světlomety s funkcí vystínění protijedoucích vozidel. Užitečným příplatkem je 360° kamera nebo audio Harman Kardon.

Volvo XC60 – cena a konfigurace

Plus

Výbavový stupeň Plus pořídíte za 1 663 900 korun. Plug-in hybridní pohon vyjde na 1 823 900 korun – za příplatek 100 000 korun je v nabídce od stupně Plus i výkonnější pohonné ustrojí. Výbavový stupeň Plus obsahuje některé odlišné vzhledové prvky, v základu jsou elektricky ovládané sedačky a jejich vyhřívání. Ve formě paketu lze opět pořídit lepší adaptivní světlomety či asistenční prvky. Přidává se možnost pořídit 360° kameru, head-up displej, vzduchový podvozek a audio Harman Kardon, či prémiový audiosystém Bowers & Wilkins.

Ultra

Pomyslným vrcholem nabídky je stupeň Ultra. Pořizovací cena je 1 863 900 korun, respektive 1 973 900 a opět lze přihodit 100 000 korun navíc za silnější variantu. V jednoduchosti stupeň Ultra přidává více kůže, čtyřzónovou klimatizaci a téměř veškerou příplatkovou výbavu. Dovybavit lze pouze vzduchovým podvozkem, masážními sedadly, prémiovým audiosystémem Bowers & Wilkins, 360° kamerou a laminovanými skly.

Volvo XC60 – cena a konfigurace

Polestar Engineered

Pouze pro nejvýkonnější variantu plug-in hybridního ústrojí je k dispozici sportovně laděný stupeň Polestar Engineered. Stěžejní jsou u něj především odlišné vzhledové prvky, design kol, a především sportovní podvozek s tlumiči Öhlins. Cena je 2 248 900 korun.

Vzhledové verze Bright, Dark, Black Edition

Pro výbavové stupně Plus a Ultra u plug-in hybridní varianty nabízí Volvo vzhledové varianty Bright a Dark – ty se liší především předním nárazníkem a detaily vyvedenými v chromu, nebo černé barvě. Speciální verze Black Edition (na fotkách), kterou můžete za příplatek 45, nebo 30 000 korun pořídit, bere provedení Dark a mění ho doslova na pojízdnou černou díru. Black Edition se pyšní specifickým designem 21“ disků kol v černočerném provedení, a i veškeré exteriérové prvky, včetně označení modelu a motorizace, jsou laděny do temně černé barvy.

Zdroj info: Volvo.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články