PRÁCE 🧰

Titul nejrychlejšího auta na světě získal nově americký supersport

26. 10. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Bugatti

Ještě před pár dny bychom mohli psát o nejrychlejším Bugatti na světě, které svedlo boj o korunu s automobilkou Koenigsegg. Jenže nebyli by to lidé, kdyby se nesnažili rekord prolomit, což se tak nějak stalo právě dnes. Kdo je novým králem silnic?

SSC Tuatara je nejrychlejší vůz světa

Články na téma TOP auta ve svých kategoriích:

  1. Nejrychlejší auto světa - právě čtete
  2. Nejhezčí auta
  3. Nejlepší auto na světě

Doby, kdy se mluvilo o vozech Agera RS a Bugatti Chiron Super Sport 300+ jsou už dávno minulostí. Čerstvě sesazený spolukralující Chiron měl navíc své kralování poměrně ztížené tím, že se auto sériově nevyrábělo a ještě k tomu mu byl nainstalovaný omezovač rychlosti, údajně kvůli bezpečnosti. 

SSC Tuatara

Avšak v říjnu letošního roku se přepsaly dějiny. Novým nejrychlejším autem se stalo SSC Tuatara (Shelby Supercars) - aut se vyrobí jen 100 a jedno bude stát zhruba 40 milionu dolarů, tedy auta jen pro vyvolené. Tuatara je americký supersport a při jeho testování padly hned tři rychlostní rekordy.

Co dělá z tohoto auta to nejrychlejší na světě?

Je to právě motor o výkonu 1305 kW. Vozu se podařilo překonat rekord, o kterém se většině sériově vyráběných aut může jen zdát. Na slavné silnici Route 66 dokázalo prolomit hranici 500 km/h, a to s přesnou rychlostí 532,93 Km/h. Další rekord si auto připsalo jako nejvyšší rychlost, která byla dosažena na veřejné komunikaci a posledním rekordem byla kategorie letmé míle.

Zdroj médií: SSC.

Fotogalerie (5 fotek)

Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články