PRÁCE 🧰

Bugatti Chiron Super Sport 300+ je nové nejrychlejší auto světa

9. 9. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Minulý týden jsme psali o tom, že Bugatti se podařilo s upravených Chironem dosáhnout rychlosti přes 490 km/h. Problém byl v tom, že se jednalo o nesériový vůz a tudíž si automobilka nemohla tak úplně připsat rekord.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ je nové nejrychlejší auto světa

Jde o to, že Chiron měl především prodlouženou záď, pro efektivnější aerodynamiku. Takže nelze uznat jeho rekord mezi ostatními homologovanými automobily. Přesně dle očekávání ale Bugatti představilo ten samý vůz v sériovém provedení.

Jeho celé jméno je Bugatti Chiron Super Sport 300+ a jeho dvoubarevnost i interiér jsou v podobném stylu, jako tomu bylo u Veyronu Super Sport, který byl nejrychlejší ještě ještě relativně nedávno.

Chiron Super Sport 300+

Omezená maximální rychlost

Kdo by ale chtěl rozbít prasátko, koupit si nejrychlejší vůz světa vydat se s ním na německou dálnici a tam to rozparádit na bezmála 500 kilometrů za hodinu, mohl by být zklamán. Bugatti totiž omezilo maximální rychlost Chironu Super Sport 300+ na 440 km/h.

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Klient dostane jízdu na testovacím okruhu

Kdo chce jít dál, musí požádat o dodatečnou instalaci ochranné klece (ačkoliv je otázka, jestli by v případě nehody byla něco platná) a odstranění omezovače. Následně automobilka nechá svého klienta vyzkoušet plný potenciál auta na testovacím okruhu Volkswagenu, který se nachází severně od německé obce Ehra-Lessien.

Chiron Super Sport 300+

Zdroj médií: bugatti.

Fotogalerie (4 fotek)

Podobné články