PRÁCE 🧰

Bugatti Centodieci vzdává hold ikonickému EB110

15. 8. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

V 90. letech měla děvčata obvykle nad postelí plakát kapely Lunetic, případně partičky ze seriálu Beverly Hills 90210. No a kluci měli na tom samém místě obvykle auta, jako je třeba Bugatti EB110.

Bugatti Centodieci - osmilitrový šestnáctiválec s výkonem 1 500 koní

Odkaz Bugatti

Centodieci znamená v překladu "stodeset", je tedy jasné, že nové Bugatti bude odkazovat na legendární model. Ten měl být poctou samotnému zakladateli automobilky Ettore Bugattimu. Ve své době to byla opravdová pecka a to jak parametry, tak designem.

Představení na oficiální úrovni se má odehrát zítra, ale na internet unikly fotky s předstihem, takže už nyní se můžeme pokochat krásným designem. Přední maska a světla do značné míry EB110 připomínají, stejně jako panel karoserie za dveřmi.

Pohled na zadní část automobilu Bugatti Centodieci

Zatím se neví s jistotou, jakou techniku dostane tento skvost, ale na 99 % bude pohon shodný s Chironem. Tedy osmilitrový šestnáctiválec se čtyřmi turbodmychadly. Výkon by se měl pohybovat kolem 1500 koní.

Vozový park společnosti Bugatti

O ceně a počtu vyrobených kusů se zatím jen spekuluje. Ale údajně by se majiteli mělo stát pouze 10 šťastlivců, přičemž každý z nich svému trezoru ulehčí o 8,9 milionu dolarů. Což je necelých 207 milionů korun.

Zdroj médií: bugatti.

Podobné články