PRÁCE 🧰

Tesla v České republice zahájila prodej Modelu Y

14. 7. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Elektromobilita Tesla

Teslu Model Y je možné objednat konečně i u nás. Není ale zrovna dvakrát levná. Jeden a tři čtvrtě milionu dáte za základní model. I ten ale nabídne solidní parametry.

Vůz se má vyrábět v Německu, nedaleko Berlína. Tamní Gigafactory však zatím není v provozu, takže reálně hrozí, že se bude do Evropy dovážet z Číny. Už je však možné si vůz předobjednat přes konfigurátor přímo na webu automobilky Tesla.

Cenovka začíná na 1 749 990 korunách. Opticky se to zdá hodně, na druhou stranu za to kupující dostane variantu Long Range, která disponuje udávaným dojezdem 505 kilometrů. Z nuly na sto zrychlí tento elektromobil za 5 sekund. Dražší možností je verze Performance, která startuje na ceně 1 899 990 korun. Dojezd je o něco nižší, automobilka udává 480 kilometrů, nabídne ale lepší dynamiku. Z nuly na sto se dostane za 3,7 sekundy. Je to tedy takové docela rychlé rodinné auto.

Jinak je to klasická Tesla. To znamená design podobný zbytku portfolia automobilky, maximum funkcí se ovládá skrze velký displej uprostřed a za příplatek 200 000 korun dostanete Autopilota, který v Evropě zatím funguje dost omezeně ve srovnání s USA.

Zdroj médií: Tesla.

Podobné články