PRÁCE 🧰

Vybírámé rodinné sedmimístné auto z bazaru

15. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Sedmimístné auta jsou jednou z mála možností, jak komfortně přepravit pět a více lidí. Mezi ojetinami z bazaru je z čeho vybírat.

Volkswagen Sharan - rodinné auto 7 míst z bazaru

Články na téma ojetá rodinná auta:

  1. Sedmimístné auto z bazaru - právě čtete
  2. Ojeté auto pro pětičlennou rodinu
  3. Ojeté rodinné auto do půl milionu
  4. Nejlepší ojetá rodinná auta pro pět i více osob

Volkswagen Sharan (2010 a novější)

Berte dvoulitr v naftě, pokud možno s manuální převodovkou. U DSG skříní okamžitě po koupi vyměňte raději olej a hodně dobře si ohlídejte její stav. Repase nebo i jen výměna spojek není levnou záležitostí. Těchto sedmimístných aut je na trhu dost a jsou vcelku držáky. Posuvné dveře jsou ideální pro parkování třeba v obchodních domech a nehrozí, že potomci otřískají při vystupování auta vedle. Sharan je koncernové auto, to znamená perfektní ergonomii interiéru, přijatelné pohodlí a určitě vám dobře poslouží jako rodinné auto se 7 místy.

Renault Grand Scénic (2009-2015)

Renault Grand Scénic - rodinné auto 7 míst

Francouzská elegance je v případě volby toho správného motoru trvanlivou ojetinou. Renault má hodně kvalitní protikorozní ochranu a tyhle vozy zkrátka nereznou. Pokud už na rezavou lišku narazíte, dost pravděpodobně dané místo utrpělo při nehodě a karoserie byla přelakována. Tak trochu sporné je to pohonnými jednotkami. Naftovým je lepší se vyhnout, protože žádná vyloženě "dobrá volba" tady není. Berte ideálně benzínovou šestnáctistovku nebo jedna-čtyřku s turbem a nepřímým vstřikováním. Vyhněte se malé 1.2 TCE, jejíž spolehlivost je katastrofální.

Bazarové rodinné vozy MPV v nabídce

Ford Galaxy (2006-2015)

Ford Galaxy - sedmimístné auto z bazaru

Podvozkově nejschopnější ojetina z našeho výběru. Tohle Ford vždycky uměl - naladit to všechno tak, aby to hezky drželo v zatáčkách a zároveň bylo na palubě i pohodlí. Nebojte se motorů TDCI, chtějte buď 2.0 nebo 2.2. Jsou to držáky, které při správné péči natočí s klidem půl milionu. Chtějte ale kus s jasnou servisní historií, který si majitel hýčkal a měnil mu včas mazivo. Ohlídejte si, jestli karoserie někde nekvete a mrkněte, jestli není ošoupaná střecha od taxikářské svítilny. 

Dacia Lodgy

Dacia Lodgy - sedmimístné auto bazar

Pokud se spokojíte s naprostým základem, tak není nutné v bazarech hledat vozy třeba deset let staré. Kolem čtvrt milionu seženete zánovní rodinné auto se 7 místy, do 200 tisíc pak kousek s nájezdem "do kilínka". Platí to, co u Renaultu - chtějte zážehový motor. K dispozici je buď 1.6i nebo 1.6 sCe, což jsou spolehlivé motory, bohužel výkonem příliš neoslní. Nejsou stavěné na dálniční jízdy trvale stošedesátkou, ale pro rozvoz potomků do škol a kroužků postačí. Trochu sporná je 1.2 TCe, která se hodně dlouho zahřívá a trpí na ředění oleje. Hodně kousků je těsně před smrtí nebo generálkou, jistotou bude vyhnout se jí.

Zdroj médií: Flickr.

Podobné články