PRÁCE 🧰

Škoda Octavia I se už nevyrábí, ale mezi ojetinami je stále hitem

3. 11. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

První generace se objevila na českém trhu v roce 1996 jako liftback. Možná jste ji měli doma a možná v ní jezdíte ještě dnes. 

Škoda Octavia I

Aktuálně se Oktávka první generace prodává průměrně za 65 tisíc korun. Její cena tak za posledních deset let klesla zhruba o 73 tisíc korun, avšak stále je po autě mezi řidiči velký zájem. Jen za loňský rok se prodalo téměř 700 kusů - dle dat společnosti Aures Holding.

Většina vozů má nájezd přes 230 tisíc kilometrů a jejich stáří se pohybuje okolo 16 let. Přestože se jedná tak trochu o staříka mezi ojetinami, stále si své kvality dokáže obhájit, jinak by po Octavii I nebyla taková poptávka. Navíc náhradní díly jsou levné, stejně tak jiné opravy vozu nebudou výrazně nákladné - to se hodí, vzhledem k nynější pandemické situaci, kdy se počítá každá koruna.

Na svou dobu bylo auto pokrokové. Poprvé se zde objevily boční airbagy, které byly do té doby výsadou jen vozů vyšších tříd. Pro zajímavost, 17. února 2004 se vyrobila miliontá "Oktávka" a model se prodával ještě šest let, než výroba první generace definitivně skončila 20. listopadu 2010.

Zdroj médií: Wikimedia Commons - M.Rejha.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články