PRÁCE 🧰

Prodej aut na ruském trhu se hroutí

6. 4. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Většina automobilek pozastavila výrobu na území Ruska. To mělo za následek zdražování nových i ojetých vozů na ruském trhu. Odhadem jde o 40% nárůst ceny.

Již v březnu byl trh otřesen vlivem sankcí, které byly na Rusko uvaleny v důsledku války na Ukrajině. Prodeje celkově klesly, neboť bojkotující automobilky od začátku války přestaly na trh dodávat nová auta. V Rusku tak autosalony téměř všech značek zejí prázdnotou. Koupit si nový vůz je takřka nemožná záležitost. Například v největším ruském dealerství Rolf, klesl celkový prodej automobilů o 60 %. 

Navíc sami koncový zákazníci se připravují na následky války, a tak si peníze spíše šetří, než aby je utráceli. Nízké prodeje totiž zároveň znamenají vysoké ceny zbývajících vozů na trhu. Ty si tak může dovolit pouze několika procentní movitější vrstva obyvatelstva. V tomto ohledu přichází ke slovu vláda, která se snaží obnovit domácí produkci a zaměřit se na partnerské státy. Vozy z Evropy a Ameriky by tak mohly být nahrazeny indickou nebo čínskou výrobou.

Zdroj info: Automotiv news.
Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články