PRÁCE 🧰

Chcete netradiční retro obytňák? Na prodej je Vixen 21 TD camper

1. 6. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

S blížícími se prázdninami možná leckdo pokukuje po nějakém ojetém obytném voze, se kterým by se dala procestovat Evropa. A v Holandsku mají teď na prodej jeden opravdu hodně stylový.

A není to jen tak nějaký obytný vůz. Jeho tvůrcem je otec samotného DeLorean DMC-12Vixen 21 TD byl vytvořen za ropné krize, kdy cena paliv letěla strmě nahoru. I díky tomu má 21 TD velmi nízký koeficient odporu, který je pod 0,30! Stejně tak má velmi nízké těžiště, takže se skvěle řídí.

Produkce bohužel skončila v roce 1989 a bylo vyrobeno jen zhruba 300 kusů. Jeden z nich je v současné chvíli na prodej, konkrétně se jedná o kousek, který má šasi s číslem 41. Prodávající je třetím majitelem a dušuje se, že má všechny faktury a dokumenty, které se k autu vážou za celou jeho historii.

Vůz má být ve velmi dobrém stavu a prakticky vše prý funguje. Pohon tvoří naftový řadový šestiválec od BMW, který poskytuje výkon až 115 koní. Na palubě najdete vše potřebné - postel, WC, sprchu, kuchyňku, palubní baterie, nádrže na vodu, klimatizaci... Stačí dojet někam do kempu, hydraulicky zvednout střechu a máte k dispozici v podstatě takovou garsonku. Překážkou může být snad jen cena, která je v přepočtu lehce přes milion korun. Na druhou stranu má budoucí majitel jistotu, že bude mít nejstylovější obytňák prakticky kdekoliv, kam přijede.

Zdroj médií: Marktplaats (https://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/campers/m1705898672-vixen-td21-1986-camper-origineel-zeldzaam-iconisch.html).

Podobné články