PRÁCE 🧰

Ford Puma byl oficiálně představen, v prodeji bude koncem roku

27. 6. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Ve Fordu se rozhodli oživit jedno slavné jméno. S tím však přicházejí i změny, které si vynutila moderní doba.

Nový automobil Ford Puma představen

Kupé nebo crossover?

Z parádního kupéčka je crossover, který sice není takový krasavec, jako byla původní Puma, ale takový už je zkrátka současný trend.  Ford pro svoji novinku využil platformu B3, takže stejnou, jakou dostala například i Fiesta.

Nový automobil Ford Puma představen

Pohon Pumy bude zajišťovat buď mild-hybridní ústrojí, skládající se z litrového tříválce EcoBoost a pomocného elektromotoru. V prodeji budou dvě verze s výkonem 92 kW a 114 kW, přičemž silnější provedení bude se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem. Dieselové motory zastupuje motor o objemu 1,5 litru, který bude k dostání jak s manuálem, tak i se šestistupňovým automatem.

Zavazadlový prostor nového automobilu Ford Puma

Ford se chlubí velkou přepravní kapacitou, kufr, společně s boxem pod podlahou, nabízí 456 litrů. Mimochodem do onoho boxu umístila automobilka vychytávku v podobě praktického vypouštěcího špuntu, což usnadní čištění tohoto prostoru.

Vypouštěcí špunt v zavazadlovém prostoru vozidla Ford Puma

Systémy? Ano, senzory, radary i kamery

Puma nabídne i pokročilé asistenční systémy, které využívají 12 ultrazvukových senzorů, tři radary a dvě kamery. Na palubě je tak u verzí s automatem adaptivní tempomat. Z dalších stojí za zmínku systém pro udržení vozidla v pruhu a nebo novinka v podobě online systému, který umí řidiče varovat před nebezpečím, jako jsou nehody, práce na silnici nebo přebíhající zvěř. Při vyhýbacím manévru auto řidič pomůže speciálním režimem posilovače a nebo upozorní, pokud by se chystal najet na dálnici v protisměru.

Interiér vozu Ford Puma v černé barvě

Zdroj médií: ford.

Podobné články