PRÁCE 🧰

Kia představila XCeed, nový crossover

27. 6. 2019 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Kia

Kia oficiálně odhalila čtvrtou karosářskou verzi ryze evropské modelové rodiny Ceed. Po karoseriích hatchback, Sportswagon (kombi) a ProCeed ve stylu ´Shooting brake´ rozšiřuje portfolio značky Kia v segmentu C zcela nový crossover s označením XCeed.

Čtvrtá karosářská verze evropské modelové rodiny Ceed

Sportovnější alternativa

XCeed se vejde do portfolia přesně mezi hatchback Ceed a model Sportage, s vnějšími rozměry 4395 mm na délku, šířkou 1826 mm a výškou až 1495 mm. Vůz má být sportovnější alternativou k tradičnějším SUV modelům.

Poměrně dlouhá kapota při bočním pohledu hladce přechází v přední A-sloupky, ukotvené za předními koly, čímž vůz získal sportovní siluetu snižující se směrem k zádi. Zatímco rozvor zůstal stejný jako u ostatních zástupců rodiny Ceed (2650 mm), přední a zadní převis XCeedu se oproti pětidveřovému hatchbacku zvětšil o 25 mm (na 905 mm), resp. 60 mm (na 840 mm).

Čtvrtá karosářská verze evropské modelové rodiny Ceed

Kia XCeed vychází z modelu Ceed, jenž patří k nejprostornějším vozům kompaktní třídy. Poloha sedadel je však oproti Ceedu o 42 mm vyšší. Zavazadelník má prostor o objemu 426 litrů, po sklopení zadních sedadel nabídne XCeed až 1378 litrů místa.

Zavazadlový prostor nového crossoveru Kia XCeed

Pět motorů, velký displey nebo audio JBL sestava

Stran pohonu bude na výběr pět motorů a k auto bude možné mít až na 18" kolech. Palubní navigace s dotykovým displejem o velikosti až 10,25" a integrovanou funkcí rozdělené obrazovky umožňuje uživateli souběžně ovládat nebo sledovat nejrůznější vlastnosti vozidla a upravit si režim displeje tak, aby současně zobrazoval až tři různé aplikace. Řidič tak může například sledovat navigaci a předpověď počasí najednou. Volitelná audio sestava JBL Premium disponuje technologií Clari-Fi, která v reálném čase uměle doplňuje kmitočty ztracené v důsledku komprese audio signálu, čímž dokáže obnovit zvukovou kvalitu co nejblíže originálnímu audio záznamu.

Interiér městského automobilu Kia XCeed

Městský crossover Kia XCeed navržený v evropském návrhářském centru Kia ve Frankfurtu se bude vyrábět ve výrobním závodu Kia ve slovenské Žilině. Vůz bude poskytován se standardní 7letou zárukou Kia (s omezením na 150 tis. km).  Zahájení je naplánováno na třetí čtvrtletí letošního roku.

Kia XCeed jsme podrobili redakčnímu testu. Podívejte se na výsledky.

Zdroj médií: kia.

Podobné články