PRÁCE 🧰

Potah do auta pro psa - jaký vybrat a kolik stojí?

23. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Každý, kdo má doma čtyřnohého mazlíčka, bude asi někdy řešit jeho převoz. Obzvlášť pokud s vámi zvířecí kamarád cestuje často. Jeho převoz lze vyřešit několika způsoby, dnes se zaměříme na potah pro psa do auta.

Potah do auta pro psa

Články na téma přeprava a cestování se psem:

  1. Jak vybrat klec pro psa do auta
  2. Cestování se psem autem, jak na to?
  3. Potah pro psa do auta - právě čtete
  4. Přeprava psa v autě

Malá až střední plemena zvládnou cestovat v prostoru vozu. Aby si člověk od chlupů neušpinil sedačky, existuje něco, čemu se říká ochranný potah do auta pro psa. Samozřejmě jen ten samotný nestačí a je nutné pořídit ještě bezpečnostní pás nebo postroje pro psy, aby bylo zvířátko v bezpečí i během cesty.

Kromě čistých sedaček od srsti potah ochrání povrch i před špinavými tlapkami od bahna nebo sněhu. Každý takový potah na sedačku do auta pro psa by se totiž měl dobře čistit, případně pokud je to možné, jej stačí pouze hodit do pračky.

Jaký vybrat potah do auta pro psa?

Zde jde estetika stranou. Ostatně na výběr budou stejně spíše ty černé nebo šedé potahy, které lépe splynou s interiérem vozu. Rozměr vybírejte vždy podle velikosti psa, nicméně v ideálním případě by potah měl být velikostně ode dveří ke dveřím. Poutka se zachytávají za tyčky hlavových opěrek sedadel. Tím se následně vytvoří kapsa, do které se dá pejsek či jiné zvířátko. Kdo nechce kapsu, může zakoupit přímo pratelný potah na sedačku, kterou uchytí na sedadla a je vystaráno.

Pokud potřebujete převážet vzadu ještě nějaké pasažéry, pak volte spíše lůžkový potah, který zabere pouze půlku zadního prostoru, ale je opět nutné myslet na velikost psa, protože tomu většímu tam bude trochu těsno. Existují i potahy na přední sedadla, ale ty bychom příliš nedoporučovali kvůli bezpečnosti, nicméně tam už nejde přímo o autopotahy, ale spíše o takové boxíky. V každém případě se za jízdy věnujte řízení a nikoli psímu mazlíčkovi.

Pokud máte problém s výběrem, pak je vhodné zajít přímo do specializovaného obchodu, než nakupovat slepě na internetu. Jestliže byste na e-shopu ale přeci jen ochranný potah pro psa nakoupili špatně, vždy můžete produkt vrátit do 14 dnů bez udání důvodu.

Kolik potah pro psa do auta stojí?

Tento produkt lze zakoupit za různé ceny. Vždy bude záležet, jak velký potah potřebujete, případně pro jakou značku nebo materiál se rozhodnete. Na nákup si tak připravte od 400 do 1400 korun.

Zdroj info: Hellodog, zkušenosti autora.
Zdroj médií: Depositphotos.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články