PRÁCE 🧰

Peugeot expanduje s výrobou do Pákistánu

21. 3. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Na pákistánský trh bude uveden první model francouzské značky, který se zde bude i lokálně vyrábět. Prozatím si zákazníci budou moci koupit model 2008, jehož eletkrická verze přijde na tento trh o něco později.

Peugeot s uzavřením partnerství s Lucky Motor Corporation vstupuje do Pákistánu jako vůbec první evropská automobilová značka, která zde bude vyrábět a mít obchodní aktivity. Partnerství se symbolicky otevře distribucí modelu 2008. Vůz je na evropském kontinentu velmi oblíbený, a tak nic nenasvědčuje tomu, že mimo něj by mělo být něco jinak. Ostatně tento fakt potvrzuje 26 mezinárodních ocenění, která 2008 získala. Auto se zde bude vyrábět ve zbrusu novém a moderním závodě.

Počítá se s otevřením osmi prodejen v šesti městech napříč zemí. Nový Peugeotí autosalon tak bude možné navštívit například v Islamabádu, Karáčí, Sialkotu nebo třeba Faisalabádu. Výrobní závod vyroste právě v Karáči.

Generální ředitelka Peugeotu, Linda Jackson, se ke spolupráci vyjádřila velice pozitivně. Je hrdá na značku, která se tak stane průkopníkem mimoevropského trhu. Pákistán teď zažívá velký vývoj legislativy s ohledem na elektrifikaci, která je rovněž v souladu s vlastní strategií značky. Otevírá se tím i nová kapitola pro společnost Lucky Motors. Ta snad přinese řešení mobility a významné investice, či podpoří hodpodářský a sociální rozvoj Pákistánu.

Zdroj info: Peugeot.
Zdroj médií: Michaela Rubešová.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články