PRÁCE 🧰

Operativní leasing lze pořídit i na ojetá auta

9. 1. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak vybrat operativní leasing Základní info k operativnímu leasingu

Ve většině případů si ojetinu na operativní leasing nepořídíte - tedy, co se týká dlouhodobého pronájmu. Existují ale výjimky.

Ojeté auto na operativní leasing

Články na téma operativní leasing:

  1. Existuje operativní leasing na ojetá auta? - právě čtete
  2. Přenechání operáku na auto
  3. Jak funguje operativní leasing
  4. Co to je operativní leasing a kdy se vyplatí?
  5. Smlouvy na operativní leasing jsou stále delší

Dlouhodobý pronájem v Česku 

V českém rybníčku ojetin často nenaleznete leasingovou společnost nebo autobazar, který by ochotně poskytoval operativní ojetých aut. Avšak například autobazar AutoPoint, který spadá pod křídla autosalonu AutoPalace, se věnuje operákům pro zánovní vozy. V takovém případě poskytuje ale pouze operák na auto se stářím do jednoho roku. Na starší ojetiny si tedy takový druh financování nelze vzít.

Stejně tak zánovní vozy na roční operativní leasing poskytují pobočky prodejen Emil Frey Select. V nabídce se nacházejí prověřená auta s bohatou fotogalerií. Vybrat si můžete auto klidně z pohodlí domova online. Pokud moderním technologiím nevěříte, pak vyrazte do jedné z kamenných poboček, ve které se samozřejmě dodržují přísná hygienická opatření, a tak se nemusíte bát ani o zdraví.

Kromě takových pronájmů se ve většině případů setkáte spíše s prodejem aut z dlouhodobých pronájmů. Takové vozy jsou samozřejmě za poněkud výhodnější cenu, než klasická ojetina.

Krátkodobý pronájem na cokoliv

Jako vhodnou kompromisní volbou se jeví cesta krátkodobých pronájmů/"operáků". Většinou taková auta naleznete v autopůjčovnách, do kterých vozy poskytují soukromí majitelé, aby vydělali nějakou korunu navíc do svého rozpočtu. Pronajmout si tak lze auto třeba na dva týdny s tím, že s vozem vyrazíte na slunnou francouzskou riviéru, nebo naopak jen na jeden den, když vdáváte dceru a chcete, aby ji k oltáři dovezlo luxusní auto. Mezi takové půjčovny patří například Profirentcars nebo RentDream.

Výběr je opravdu široký a záleží na preferencích každého. Chcete jezdit o víkendu ve Ferrari? Nebo si toužíte vyjet s italským dravcem do alpských průsmyků? To už je jen na vás. Samozřejmostí je, že prémiové automobily nepořídíte za pár korun, ceny pronájmu jsou kolikrát vysoké, avšak za ten ojedinělý zážitek stojí.

V případě luxusních aut musíte počítat s vratnou kaucí, která se skládá. Po vrácení vozu je vám částka samozřejmě navrácena, pokud se za dobu pronájmu s autem nic nestalo a tedy není důvod k jeho opravě.

Zdroj médií: redakce.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články