PRÁCE 🧰

Ojetiny – malé auto do města z bazaru

3. 3. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Do města to chce ideálně něco malého, co se všude vejde a všude zaparkuje. Přesně takových už moc nových aut není, je teda potřeba sáhnout mezi ojetiny.

Ojetiny Ojetiny – malé auto do města nebo na dojížděnímalé auto do města nebo na dojíždění

Fiat Panda

Tenhle šikovný fiat se hodí nejen do městského prostředí, ale odvede službu i v lehčím terénu. Kdo má chatu nebo bydlí v nějaké horské oblasti, ocení pohon všech kol, který je řešen velmi jednoduše – viskozní spojkou. Panda si tak umí poradit i v místech, kde by ostatní malá auta neměla šanci projet. Jako bonus má velmi spolehlivé motory, pokud se tedy bavíme o těch benzínových u druhé generace. Generace třetí už tak skvělá není, tam má smysl hledat jenom čtyřválec 1.2 Fire.

Inzeráty ojetých aut Fiat Panda

Škoda Citigo

Mezi malými ojetinami vyniká citigo praktičností i nabídkou místa pro řidiče a spolujezdce. Navíc je plné praktických řešení a třeba takový držák mobilního telefonu umožnil ušetřit náklady za barevný displej infotainmentu a udržet tím cenu v přijatelných mezích. Vůz byl k dostání i s robotizovaným automatem, který není úplně tragický a jeho případná oprava není likvidační. Lepší je však manuálně řazená skříň. Motor 1.0 MPI je věčný – nemá se na něm moc co pokazit, rozvod je řešený řetězem. Stačí měnit jednou za rok nebo 15 tisíc kilometrů olej a bude fungovat dlouho a věrně.

Nabídka ojetých vozů Škoda Citigo

Toyota Aygo

Japonské malé auto se vyrábí do dnes, ačkoliv už jako Aygo X, čímž se Toyota snaží vyvolat dojem, že jde o minicrossover. Předchozí generace (2014-2021) je spolehlivá a není jí moc co vytknout. Dostupná byla i v několika atraktivních barvách, například výrazné oranžové nebo ve fialové. Zdobí ji skvělá spolehlivost, spotřeba kolem pěti litrů a perfektní ovladatelnost.

Nabídka ojetých aut Toyota Aygo

Suzuki Ignis

Leckoho možná neosloví krabicoidní design. Na druhou stranu má ignis podobně jako Fiat Panda i terénní schopnosti, tedy pokud najdete kousek se čtyřkolkou. Pokud se bavíme o druhé generaci, tak benzínový motor 1.2 DualJet představuje spolehlivou volbu. U novějších kousků funguje i jako mild-hybrid, což pomůže ušetřit nějakou tu desetinku na spotřebě paliva, a to zejména v městském provozu. Budete však muset překousnou zoufale nemoderní interiér, který byl zastaralý už při uvedení na trh v roce 2016.

Inzeráty ojetých vozů Suzuki Ignis

Zdroj info: autoexpress, AAA, motor1.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články