PRÁCE 🧰

Nové BMW X6 má svítící ledvinky

3. 7. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Opulentně obrovským a tak trochu i nesmyslným vozem je BMW X6. Tento o poznání méně praktický bratříček X5 byl představen ve své nejnovější generaci.

Nový automobil BMW X6 (méně praktický nástupce BMW X5) má svítící ledvinky

Aktivace podsvícení? Při odemčení

Charakteristická přední maska v podobě ledvinek je poznávacím znamením všech vozů BMW. Pokud byste ale zatoužili po tom, aby skutečně všichni věděli, jaká značka dobyla vaše srdce, můžete si připlatit za jejich podsvícení. To se aktivuje v okamžiku odemčení vozu a lze ho samozřejmě i vypnout.

Méně praktický bratříček X5 - BMW X6

Záď vozu prošla poměrně viditelnou designovou změnou a celý vůz o kousek narostl. Rozměry nové X6 jsou 4 935 mm na délku, 2 004 mm na šířku. Výška se o 6 mm snížila na 1 696 mm. Pokud by to snad někoho zajímalo, tak do kufru se vejde 580 litrů, při sklopení zadní řady pak 1 530.

Zadek automobilu BMW X6

Všechno s aktuálním trendem

V interiéru jsou dva 12,3" displeje. Jeden před řidičem, druhý slouží jako obrazovka infotainmentu, který zvládá i ovládání hlasem. X6 má samozřejmě všechny možné vymoženosti dle posledních trendů, včetně bezdrátového dobíjení telefonu, ambientního podsvětlení a kupy bezpečnostních a asistenčních systémů.

Tmavý designový interiér s palubním počítačem vozu BMW X6

Z motorů představuje vrchol zážehové nabídky osmiválec o objemu 4,4 litrů, který je přeplňovaný dvěma turby a poskytuje výkon 530 koní. Menší jednotka má válců "jenom" šest a její objem jsou rovné tři litry. Přeplňování jedním turbem pak vydoluje výkon 340 koní.

Na trh přijde v listopadu

Kdo chce tankovat naftu, ten může sáhnout buď po třílitrovém šestiválci se čtyřmi turby a výkonem 400 koní, nebo po slabší verzi, která má 265 koní. Všechny motory budou spojeny s automatickou osmistupňovou převodovkou a poháněna budou vždy všechna čtyři kola. Uvedení na trh přijde v listopadu letošního roku.

Zdroj médií: bmw.

Podobné články