PRÁCE 🧰

Nejošklivější auto na světě: Víte, které to je?

10. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Jsou auta, na která je radost pohledět. No a pak jsou auta prakticky zaměřená, u kterých design nehraje zas tak zásadní roli. Jenže někdy se to zvrtne a vznikne něco dost příšerného.

Nejošklivější auto světa - Fiat Multipla

Články na téma nejošklivější auta světa:

  1. Nejhorší auto na světě
  2. Nejošklivější auto světa aneb jaká jsou hnusná auta - právě čtete
  3. Velkolepý návrat Fiatu Multipla je blíž, než jsme si mysleli
  4. Škoda Roomster – je to skutečně nejošklivější škodovka?

Fiat Multipla

Ano, tohle je asi velmi očekávatelný začátek výběru těch nejošklivějších aut na světě. Když se řekne "ošklivé auto", spoustě lidí se vybaví právě Multipla. Čím to? Na plochou kapotu s malými světly navazuje něco, co má tvar špeku přetékajícího přes pásek kalhot obézního čtyřicátníka. A to něco v sobě má další dvě malá světla. Uvnitř to není o moc lepší, palubní deska vypadá, jak kdyby ji navrhoval zhulený Picasso.

Jenže! Ono je tohle auto neskutečně praktické a přes nepěkný zevnějšek a divné pracoviště řidiče má svá pozitiva. Předně - tři místa vpředu. Kdo z vás to má? Pak mohutné prosklení kabiny, které opticky rozšiřuje už tak velký vnitřní prostor. Praktická a velice pevná madla ocení každý, kdo zvolí Multiplu jako místo pro trochu divočejší intimní hrátky. Stejně jako výkonné topení... Tohle auto vám nikdo závidět nebude, spíš se vám lidi budou smát. Ale jakmile si sednou dovnitř a poznají utilitárnost interiéru, věřte tomu, že je humor přejde.

Velorex

Nejošklivější auto světa - Velorex

Říkejte si co chcete, ale Velorex prostě není krásný. Kostra potažená plátnem hnědé barvy parádu neudělá. Navíc je "karoserie" nahoře širší než dole, takže to vypadá trochu jako malá loďka. Nic to ale nemění na tom, že má Velorex zajímavou historii, fajn fanoušky a obecně máme tohle vozítko, určené původně pro invalidy, rádi.

Škoda 125L

Opět - prostě ne. Dvě hranatá světla a mezi nimi černá maska jsou něco hnusného, neosobního a neuchopitelného. Zadek to také moc nevylepšil, navíc vypadal vizuálně i dost smutně. Socialistický design dorazily barvy - divná zelená, skorobéžová, vybledlá červená a podobně. Vlastně ten, na koho vyšla bílá, se mohl radovat. Do první zimy samozřejmě, pak se začala proměňovat na ryšavou.

Aston Martin Lagonda

Nejošklivější auto světa - Aston Martin Lagonda

Proporce tohohle technologického zázraku působí podivně už z dálky. Navíc je to celé hranaté a předek vypadá, jak kdyby si na něj sedl obr Koloděj. Každá hrana navíc míří jinam, což estetice obvykle u automobilů moc neprospívá. A že tady těch hran je! Uvnitř to ale byla technologická špička. Dotykové ovládání nebo digitální přístrojová deska byly fajn. Pokud fungovaly.

SsangYong Rodius

Nejošklivější auto světa - SsangYong Rodius

Tady to vypadá, jako kdyby se designéři inspirovali u Priusu (což taky není žádný krasavec, co si budem), trochu ho přifoukli, ale den před představením si uvědomili, že vlastně zadek měl být useknutý. Tak vzali svářečku, pár plechů, trochu kitu, barvy a za dvě hodinky nebylo co řešit. Čínský Rodius je zkrátka důkazem, že vkus se tvoří několik generací a nelze si ho koupit.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články