PRÁCE 🧰

Mercedes-Benz GLB: Malé velké SUV

13. 9. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Mercedes-Benz

Automobilka Mercedes propagovala před představením GLB tento vůz jako takový švýcarský nůž. Hlavní roli tedy má hrát praktičnost a univerzalita.

Auto pro 7 osob

Tím hlavním, čím chce GLB zaujmout, je sedmimístný interiér. Pokud jej využijete do plna, do kufru se vejde už jen pár drobností, ale sklopením poslední řady sedadel se dá získat rovná ložná plocha, kam už se leccos vejde. Třetí řada je samozřejmě za příplatek, který u nás dělá něco málo přes 23 tisíc korun.

Z nabídky motorů hrají hlavní roli turbodiesely o obsahu dva litry. Ty jsou dostupné ve variantách výkonu 85, 110 a 140 kW. Pětaosmdesátka pohání jen přední nápravu, u stodesítky si může kupující vybrat a stočtyřicítka bude přenášet výkon na obě vždy. Agregát je spojen s osmistupňovým automatem.

Kdo chce benzín, může sáhnout po třináctistovce původem od Renaultu, která je spárovaná se sedmistupňovým automatem a pohání přední kola. Dvoulitr přenáší svých 165 kW na všechny čtyři kola a verze AMG zvládne stovku za 5,2 sekundy díky síle 225 kW.

Volant je z kůže

Už v základu kupující dostane kožený multifunkční volant MBUX infotainment s navigací, LED světla, automatickou klimatizaci, zadní parkovací kameru, základní asistenty a elektricky vyklápěné páté dveře. U nás Mercedes-Benz GLB začíná na 911 130 korunách.

Zdroj médií: mercedes.

Podobné články