PRÁCE 🧰

Lexus zveřejnil podobu nového sportovního vozu

15. 2. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Nový sportovní vůz příští generace bude na baterie a s elektrickým pohonem. Stane se součástí modelové řady, která bude uvedena do roku 2030. 

Foto: Lexus

Model bude dosahovat zrychlení z nuly na sto za pouhé dvě sekundy, a tak lze počítat, že automobil nebude jen tak pro ledajakého řidiče. Bude to chtít už trochu zkušeností a umu. Ne jen předvádění se na parkovišti u obchodního centra. 

Zároveň se jeho majitel nebude muset obávat ani pověstného dojezdu elektrických aut, protože tento vůz zvládne trasu delší 700 kilometrů, samozřejmě v závislosti na stylu jízdy. Ačkoli již podle vzhledu lze odhadovat, že to nebude úplně víkendovka na výlety, neboť model má velice nízkou světlou výšku. A svou celkovou image odkazuje na ducha kultovního modelu Lexus LFA.

Lexus se tedy vydává cestou vývoje čistých elektromobilů a postupně tak proměňuje celou značku. Ta v současné době nabízí širokou škálu zážitků za volantem. Umí nejen vozy výkonné, ale zároveň ty, které jsou především kvalitní a atraktivní pro své majitele.

Zdroj info: Lexus.
Zdroj médií: Lexus.

Fotogalerie (5 fotek)

Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články